На Покрову у Вінницькій області відбудеться фестиваль тиманівської каші-капусти

7:45
Автор: Vежа
Become a Patron!

У с. Тиманівка Тульчинської міської територіальної громади відбудеться фестиваль тиманівської каші. Її готують із пшона, квашеної капусти, сала, яєць, цибулі, молока або вершків.

Про це кореспонденту “Укрінформу” повідомила Світлана Бранець, староста с. Тиманівка. Також на фестивалі, який відбудеться 14 жовтня,  виступатимуть місцеві фольклорні колективи, відбудуться майстер-клас із гончарства та інші розваги для дітей і дорослих.

Нагадаємо, що тиманівська каша – це автентична місцева страва, яка має статус об’єкта нематеріальної культурної спадщини обласного значення. Її традиційно готують у селі як святкову страву з XVII століття. У Тиманівці кашу називають також “засипаною капустою”.

– Наша каша вже має свою фестивальну історію, бо спочатку була “героїнею” фесту “Диво з горнятка”. А зараз вона вже має свій фестиваль, іменний. Проведемо його на День села, на Покрову. Хочемо популяризувати тиманівську кашу, бо це наша гастрономічна родзинка, яку дуже люблять туристи, – зазначила Світлана Бранець.

За її словами, під час фестивалю тиманівську кашу готуватимуть господині з десяти сіл, що входять до місцевої громади, і пригощатимуть усіх охочих. Крім того, вони представлять й інші автентичні страви, які готують у цій місцевості.

Фото – Укрінформ

Читайте також: “Диво з горнятка”: на Вінниччину їздять туристи зі Швейцарії, щоб скуштувати незвичайну кашу по-тиманівськи. ВІДЕО

Читайте також: Білий вінегрет і “омитий соком вареник”: фуд-блогерка назвала 10 легендарних страв Вінниччини, які варті подорожей. ФОТО

Читайте також: Паштет у кахлях, сластіони та панська капуста з медом: у Вінниці відтворили забуті подільські страви. ФОТОРЕПОРТАЖ

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.