Мешканцям “Подільського зоопарку” варитимуть чаї із шипшини. Для цього там заготовили 200 кілограмів ягід.
Як повідомили на фейсбук-сторінці “Подільського зоопарку”, настій із шипшини додаватимуть до раціону тварин з метою профілактики сезонних вірусних захворювань, в тому числі спричинених грипом та коронавірусом.
– Настій плодів шипшини надзвичайно багатий вітаміном С. Його вживання позитивно впливає на роботу імунної системи як людини, так і тварини. Будемо варити нашим тваринам чаї з цієї ягоди. Щоб наші підопічні не хворіли респіраторними захворюваннями. Екстракт шипшини будемо [тричі на тиждень] додавати у воду, якою напуватимемо тварин, – повідомив Євген Ткачик, директор Подільського зоопарку.
Фото – facebook.com/zoopark.vn
– Наше завдання – не допустити захворювання. Тому будемо проводити профілактичні заходи, – зауважив директор зоопарку.
За його словами, наразі проводиться термічна обробка плодів, а згодом їх помістять у спеціальні ящики.
Заготовку 200 кілограмів плодів шипшини проводили у лісах Вінницької області. Долучились до роботи колективи усіх районних підрозділів Вінницького обласного лісогосподарського підприємства “Віноблагроліс”.
Ілюстративне фото – api.fruwe.cz
Дякуємо!
Тепер редактори знають.