Чи завжди набряки ніг є приводом звертатися до флеболога?

15:52
Автор: admin
Become a Patron!

РЕКЛАМА

Досить часто набряки ніг асоціюють із венозною хворобою, однак не завжди цей симптом свідчить саме про розвиток такого захворювання. У цій статті ми розповімо про можливі причини розвитку набряків ніг та як їх відрізнити від тих, що сигналізують про венозні захворювання.

Чому набрякають ноги: огляд основних причин

Звісно, венозна недостатність є однією із найпоширеніших причин розвитку набряків ніг. Якщо вени не справляються із відтоком крові, вона починає застоюватися, що провокує набряки. У такому разі найкращим рішенням стане звернутися в клініку https://chekhovskyy.in.ua/, щоб проконсультуватися зі спеціалістом та отримати відповідні методи лікування. Однак, ви повинні розуміти, що є й інші причини, чому можуть набрякати ноги:

  • проблеми із серцем, які можуть спричинити накопичення рідини у нижніх кінцівках;
  • захворювання нирок, адже якщо вони не будуть виводити зайву рідину, вона почне накопичуватися у тканинах;
  • погана робота лімфатичної системи, що може провокувати не тільки набряклість ніг, але й тяжкість;
  • зміни у гормональному фоні, сюди варто віднести менструацію, вагітність, приймання гормональних препаратів.

Також приймання деяких медикаментів, наприклад, стероїдів або антидепресантів, може спровокувати зниження артеріального тиску. Ще одна причина – це недотримання правил харчування. Якщо у вашому організмі буде надлишок солі чи мала кількість білка, рідина в організмі може затримуватися, а отже – виникатимуть набряки.

Відрізняємо венозні стани від звичайних набряків

Перше, на що потрібно звернути увагу це локалізація набряків. Якщо вони сигналізують про венозні проблеми, набряки виникають на обох нижніх кінцівках та будуть локалізуватися в області гомілок та щиколоток. Також звертайте увагу на час виникнення набряків. Якщо це саме венозні набряки, вони будуть помітнішими під кінець дня або після тривалого стояння. Якщо ж набряки сигналізуватимуть про проблеми із нирками чи серцем, вони можуть проявлятися протягом будь-якого часу доби.

Важливо звертати увагу на колір і текстуру шкіри, адже при венозних хворобах вона буде синюватою чи коричневою і місцях набряків. Також зверніть увагу, що венозні набряки можуть супроводжуватися больовими відчуттями та “розпухлими” венами. У будь-якому разі запідозривши проблеми із венами, краще проконсультуватися із лікарем. Клініка флебології Артема Чеховського стане чудовим рішенням.