В росії заочно засудили українську журналістку Яніну Соколову

13:00
Автор: Vежа
Become a Patron!

В росії заочно засудили українську журналістку Яніну Соколову. Їй присудили вісім років тюрми через нібито “розпалювання міжнаціональної ворожнечі”.

Про це повідомляє “Віта ТБ” з посиланням на Басманний суд Москви та йдеться в повідомленні прокуратури Москви.

– Фейкове судочинство країни-агресори розглядало два епізоди. Один стосується інтерв’ю Соколової одному із львівських телеканалів. У ньому журналістка стверджувала, що до росіян немає шансу «достукатися», тож за її словами їх «не треба брати в полон, їх треба вбивати і все». Також російський суд вважає, що в одній із програм на власному ютуб-каналі Яніна Соколова формувала зневагу та обґрунтовувала насильство відносно країни-агресора, – йдеться в матеріалі.

– Тоталітарний режим заочно карає тих, хто з ними незгодний на території іншої держави. Ну, значить ми все робимо правильно. …росіянам хочеться, щоб всі замовчали й вони бачать, що в Росії це діє. Хтось щось написав, опублікував пост або сказав в якомусь етері на стрімі — одразу за грати, десять років неволі. І всім іншим тоді, як вони кажуть, “ні павадно будет”. Вони думають, що так буде й у нас, але ми — демократична країна, у нас є свобода слова, – прокоментувала телекомпанії «Віта. ТБ» так званий вирок Яніна Соколова.

Вказано, що від своїх висловлювань журналістка не відмовляється. Разом з тим, зі слів Соколової, подібні вироки можуть ускладнювати роботу закордоном, адже Інтерпол досі співпрацює з рф.

Нагадаємо, влітку в росії суд заочно заарештував, зокрема, українського експрем’єра Володимира Гройсмана та ексміністра закордонних справ Павла Клімкіна.

Фото – rbc.ua

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.