Збір для ГУР, VinBookFest і книги для поранених воїнів: у Вінниці триває День міста. ФОТОРЕПОРТАЖ

16:54
Автор: Vежа
Become a Patron!

У Вінниці сьогодні, 14 вересня, триває День міста.

Цього дня у середмісті, зокрема, можна завітати на благодійні заходи зі збором коштів на один з підрозділів ГУР чи розширити свою бібліотеку на VinBookFest.

 

Заходи зі збором на ГУР

Так, на Європейській площі в межах благодійного заходу, який організували, зокрема, Благодійний фонд Діани Подолянчук та Віталій Гандзюк, розпочався фестиваль вуличної їжі. Тут можна як скуштувати ароматне м’ясо та овочі гриль, так і придбати карамельні та медові смаколики.

Також тут уже працює сцена, на якій вінничан та гостей міста розважають музики та танцювальні колективи. Загалом йдеться про близько 30 різних колективів. Крім того, завтра ввечері на заході виступить Latexfauna.

 

 

 

 

 

Нижче, біля ТЦ “SkyPark” можна взяти участь у майстер-класах з надання першої допомоги, а також дізнатись більше про роботу патрульних та ДСНС.

Однак, як підкреслюють Вікторія та Діана Подолянчук, першочергова мета заходу – зібрати кошти для підрозділу ГУР МОУ “Артан”, який очолює вінничанин Віктор Торкотюк.

 

 

 

 

 

 

 

З цією метою волонтери зі скриньками збирають кошти для Сил оборони України та мають відбутись благодійні аукціони. Зокрема, сьогодні після 18 має відбутись розіграш за донат на лоти від “SkyPark”, а завтра ввечері організатори розпочнуть аукціон лотів від ГУР МО з підписом Кирила Буданова. Ведучим виступить комік Василь Байдак.

Підтримати бійців донатом можна ТУТ.

VinBookFest

Також на Європейській площі, але вже ближче до вулиці Артинова, можна завітати на VinBookFest, де можна не лише придбати книги, але й познайомитись з багатьма авторами.

Зокрема, як зазначають організатори, на фестивалі присутні Сергій Дзюба, Мирослав Дочинець, Сашко Лірник, Андрій Кокотюха, Люко Дашвар, Марина Павленко, Віталій Запека та  команда “Banderas”. Вони зокрема, можуть підписати придбані книги.

 

 

 

 

 

 

 

До речі, останні збирають книги для військових які перебувають у вінницькому госпіталі. Зі слів письменника Віталія Запеки, містяни можуть передати через них будь-які книги, крім написаних російською.

Також як передає Суспільне з посиланням на представників організаторів, на “VinBookFest” “проводиться збір коштів для військових”, а також “проходить збір книг для Ізюмської бібліотеки”.

 

 

 

 

 

 

Крім того, відбуваються в межах фесту і різноманітні майстер-класи, а усі охочі можуть зробити знімки на фоні фотозон.

Дізнатися розклад VinBookFest на 14 та 15 вересня можна ТУТ.

Зазначимо також, що в Центральному міському парку цього дня сьогодні працюють різноманітні ятки – зі смаколиками, іграшками від благодійних організацій тощо.

 

 

 

Фото Євгена Симоненка 

Читайте також: У Вінниці відбудеться благодійний захід на підтримку спецпідрозділу ГУР

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.