Стало відомо про загибель восьми захисників з Вінниччини

15:24
Автор: Vежа
Become a Patron!

Протягом останніх кількох днів стало відомо про загибель восьми захисників з Вінниччини: Вишнівського Віктора Петровича, Олександра Белюженка, Мельничука Андрія Євгеновича, Парадовського Олександра Олександровича, Величка Дмитра Анатолійовича, Огірчука Руслана Ігоровича, Косаківського Павла Андрійовича та Гутіка Владислава Сергійовича.

– На Донеччині 24 лютого 2023 року загинув Вишнівський Віктор Петрович – мешканець Лука-Мелешківської громади. Сьогодні, 28 серпня, у громаді оголошено Днем жалоби.

– В одному із шпиталів Києва від важких поранень отриманих у бою помер Олександр Белюженко – мешканець Калинівської громади. Він отримав поранення 20 серпня. До війська захисника мобілізували 18 червня 2024 року.

– На Донеччині 21 серпня загинув вінничанин Мельничук Андрій Євгенович. Захиснику було 49 років. Він став на захист рідної землі у 2014-му. Цілий рік воював в АТО на сході нашої країни. Виконував бойові завдання спочатку на харківському, а потім – донецькому напрямку.

-На Донеччині 22 серпня загинув вінничанин Парадовський Олександр Олександрович. Захиснику було 46 років. Він долучився до Збройних Сил України у перші дні великої війни за власним бажанням.

– На Луганщині 24 серпня загинув вінничанин, уродженець міста Тернопіль Величко Дмитро Анатолійович, позивний «Велікан». Захиснику було 39 років. У 2022 році боронив кордони країни на Сумщині та Чернігівщині. У 2023 тримав оборону під Бахмутом, а у 2024 – на Луганщині. За сміливість та самовідданість під час виконання бойових завдань був, зокрема, нагороджений нагрудним знаком «За мужність в охороні державного кордону».

– На Донеччині 24 серпня загинув Огірчук Руслан Ігорович – мешканець Погребищенської громади. Захисник був сапером інженерно-саперного відділення, солдатом.

– У Курській області 26 серпня загинув Косаківський Павло Андрійович – мешканець Бершадської громади. Про дату та час прощання зі старшим солдатом повідомлять згодом.

– На Донеччині 26 серпня загинув Гутік Владислав Сергійович – мешканець Барської громади. Захисник був старшим навідником бойової машини реактивного артилерійського взводу.

Вічна пам’ять загиблим Героям! Співчуття рідним та близьким…

Ілюстрація – Canva

Читайте також: Стало відомо про загибель тринадцятьох захисників з Вінниччини

 

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.