У вінницькому Подільському регіональному центрі онкології відкрили «Школу пацієнта»

13:05
Автор: Vежа
Become a Patron!

У вінницькому Подільському регіональному центрі онкології відкрили «Школу пацієнта».

Як повідомляє Департамент охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА, за словами керівника онкоцентру Сергія Перегончука, це соціально інформаційно-освітній проєкт. Тут з пацієнтами та їх родинами працюватимуть: лікарі, психологи, соціальні працівники, реабілітологи, трудотерапевти, дієтологи, священники та інші спеціалісти.

Мета школи – відповісти на питання медичного характеру, що хвилюють пацієнтів та їх родичів, надати психологічну підтримку, також про взаємодію «лікар-спеціаліст-пацієнт». До нас долучаються пацієнтські організації й це важливо, а також науковці, психологи та інші, – каже Сергій Перегончук.

Директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна додала, що кількість випадків захворювання на рак зростає. Згідно зі статистикою, за останні 9 місяців, в онкоцентрі проліковано вдвічі більше пацієнтів, ніж за аналогічний період минулого року:

– Тому «Школа пацієнта» потрібна, бо це насамперед потрібно людям з онкологією. Пацієнти мають навчитися жити з цим діагнозом. Дуже хочеться, щоб відношення до захворювання змінилося.

Ілюстрація – delta-med.com.ua

 

Читайте також: Муніципальна програма «Здоров’я вінничан»: у Вінниці закликають вакцинуватись від грипу

Читайте також: Вінниччина – серед областей, де на COVID-19 стали частіше хворіти діти до 17 років

Читайте також: У МОЗ затвердили спроможну мережу закладів охорони здоров’я Вінниччини

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.