Вінниччина прихистила три дитячих будинки сімейного типу та 13 прийомних сімей із зони бойових дій

13:32
Автор: Ольга Каплун
Become a Patron!

Вінницька область прихистила три дитячих будинки та 13 прийомних сімей із зони бойових дій. Загалом до 30 територіальних громад області перемістилось 142 дитини, які залишились без батьків.

Про це повідомили на сайті Вінницької ОВА. Розповідається, що подружня пара, яка була вимушена виїхати з Донецької області через активні бойові дії, прийняла в родину сімох дітей, маючи двох власних. Чоловік каже, що через напружену ситуацію вони взяли дітей та поїхали у безпечне місце. У Вінниці сім’я спочатку жила в гуртожитку, а потім у садочку. Старший хлопчик вступив до одного з професійно-технічних закладів Вінниччини, де зараз навчається.

 

Перший заступник Начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна зазначила, що спільними зусиллями обласної та місцевої влади, за допомоги дитячого фонду “ЮНІСЕФ”, “Партнерство заради дитини”, спільноти рибалок “VINFISHING” у стислі терміни облаштували будинок. Таким чином у сім’ї з’явились, зокрема, ліжечка, холодильники, пральні машини та м’які меблі.

Будинок теплий, світлий та комфортний. Заглянули в кімнати до діток – кожен займається своїми справами. Старші дітки вчать уроки онлайн, молодші граються та спілкуються між собою, а першачки навчаються в школі, – додає Заболотна.

 

Загалом дитячий будинок, який побудований за кошти державного бюджету – 4,7 мільйона гривень, зараз має можливість приймати діток.

Фото –  Вінницька ОВА

Читайте також: Дитбудинок сімейного типу з Донеччини отримав нову оселю у Сутисках на Вінниччині

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.