Суд обрав запобіжний захід підозрюваному, який повідомив по “замінування” залізничного вокзалу та лікарні

20:42
Автор: Vежа
Become a Patron!

Вінницький суд обрав запобіжний захід чоловікові, який нещодавно повідомив про замінування залізничного вокзалу та лікарні. Як виявилось згодом – інформація не відповідала дійсності, а підозрюваний зробив це “заради розваги”.

Як повідомила пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області 29 грудня слідчий суддя ВМС ВО задовольнив клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для 34-річного жителя Черкаської області.

Чоловік підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 259 Кримінального кодексу України. А саме: завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності, якщо об’єктами завідомо неправдивого повідомлення стали критично важливі об’єкти інфраструктури або будівлі чи споруди, що забезпечують діяльність органів державної влади, або заклади охорони здоров’я, або заклади освіти або якщо воно спричинило тяжкі наслідки чи вчинене повторно. Карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний за допомогою власного мобільного телефону здійснив екстрений виклик на телефонну лінію “101” та повідомив завідомо неправдиві відомості про нібито існуючу підготовку вибуху на території залізничного вокзалу міста Вінниці та Вінницької міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

Як виявилось згодом – чоловік розповів правоохоронцям, що повідомив про можливість вибухів “заради розваги”. Його затримали патрульні поліцейські на вулиці Соборній.⠀

За результатами повного та всебічного судового розгляду, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначив розмір застави у вигляді 20 мінімальних прожиткових мінімумів для працездатних осіб, тобто 49 620 гривень.

Нагадаємо, 26 грудня близько 22:30 до поліції надійшла інформація про замінування залізничного вокзалу та лікарні швидкої медичної допомоги у м. Вінниці.

За зазначеними адресами негайно виїхали слідчо-оперативні групи поліції, працівники вибухотехнічного відділу та представники інших відомств. З приміщень вокзалу та лікарні ШМД поліцейські евакуювали понад 100 чоловік. Небезпечних предметів зрештою не виявили.

Ілюстративне фото – https://pravda.if.ua/

Читайте також: У Вінниці поліція перевіряє інформацію про замінування залізничного вокзалу та лікарні

Читайте також: У Вінниці поліція затримала ймовірного “заміновувача” залізничного вокзалу та лікарні

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.