Солодощі, малюнки і вітання з Великоднем: вінницькі садочки зібрали допомогу для бійців. ФОТО

14:18
Автор: Юлія Плахтій
Become a Patron!

Сьогодні, 22 квітня, вихованці вінницьких дитячих садочків та їхні батьки, а також педагогічний колектив зібрали допомогу для воїнів в зоні ООС. Передати усе військовим планують вже наступного тижня. 

Як повідомляє Вінницька міська рада, зокрема діти разом із дорослими зібрали солодощі, засоби гігієни, консервацію. Також маленькі вінничани намалювали малюнки для захисників.

 

 

Як відомо, майже від початку війни на Сході України вінницькі діти збирають допомогу і передають через волонтерів військовим. “Особливо перед великими святами вони хочуть нагадати воїнам, що їхню працю цінують, про них пам’ятають, а через свої дитячі малюнки – передати трішечки тепла” – пише міськрада.

Вихованці ДНЗ №2 допомогу для військових збирають уже не вперше. Завгосп цього закладу Ірина Остапчук каже, що батьки та вихователі завжди підтримують цю ініціативу, а діти залюбки малюють малюнки та передають їх на передову.

– Наші діти з великою любов’ю малювали малюночки, а батьки з великою подякою збирали чай, каву солодощі та інші смаколики, аби порадувати наших захисників. Ми хочемо подякувати нашим воїнам та побажати здоров’я їм та їхнім сім’ям, – сказала музичний керівник ДНЗ №2 Людмила Кізлик.

 

 

Вихователька ДНЗ №73 Ірина Зварич розповіла, що вихованець їхнього садочку, Святослав Журавель, намалював з батьками малюнок до Великодня – військового з пасхою та крашанками.

– Діти намагалися у своїх роботах передати свій настрій воїнам і побажати їм скорішого повернення додому. Діти бажають їм повернутися живими та неушкодженими, – додала пані Ірина.

Повідомляється, що допомогу збирають у складському приміщенні на території муніципальної варти. Заступник начальника контролю громадського порядку Муніципальної варти Віталій Жосонар додав, що допомогу наразі збирають, а на наступному тижні відправлять в зону ООС разом з іншими замовленнями військових.

 

 

 

 

Фото з сайту Вінницької міської ради