На “Нову українську школу” Вінниччина отримає 49,7 мільйона

12:01
Автор: Vежа
Become a Patron!

Близько 50 мільйонів гривень отримає Вінниччина на “Нову українську школу”. Ці кошти спрямують на купівлю необхідних меблів, обладнання та матеріалів для навчання. 

Як повідомляє заступниця голови Вінницької ОДА Наталя Заболотна, цього року з державного бюджету виділено найбільшу суму коштів за останні три роки на забезпечення необхідним обладнанням і навчальними матеріалами класів у Вінницькій області.

Загалом виділено 49 729 400 гривень субвенції для “Нової української школи”. Це на 6,5 мільйонів більше, ніж виділяли минулого року. Кошти спрямують на 764 закладів загальної середньої освіти області та 974 перших класів.

 

Ці субвенційні кошти мають бути використані до кінця року. Гроші передбачено використати для:

Закупівлі засобів навчання та обладнання для навчальних кабінетів початкової школи. На це витратять загалом 47 631 500 гривень.  Більшу частину коштів (40%) спрямують на придбання сучасних меблів для початкових класів нової української школи, 35% – на закупівлю комп’ютерного обладнання для початкових класів, а 25% від суми – на закупівлю засобів навчання та обладнання (крім комп’ютерного) для учнів початкових класів;

Закупівлі обладнання, інвентарю для фізкультурно-спортивних приміщень, засобів навчання, у тому числі навчально-методичної та навчальної літератури, зошитів з друкованою основою для закладів загальної середньої освіти, що беруть участь в експерименті з реалізації Державного стандарту початкової освіти. На цей напрямок виділять 2 млн 97,9 тис грн.

 

 

За повідомленням Наталі Заболотної, станом на 15 липня профінансовано 34 457 400 гривень коштів субвенції (69,3%), а використано – 2 991 100 гривень (6,0%). Ще 2 114 800 гривень виділили з місцевих бюджетів.

– Низький відсоток використання коштів пов’язаний із помісячним фінансуванням та проведенням тендерних процедур, – йдеться у дописі заступниці голови Вінницької ОДА. – Водночас, поставлено завдання стовідсотково забезпечити заклади усім необхідним у межах виділених державою коштів.

Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета – створити школу, в якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, а й уміння застосовувати їх у житті, – Міністерство освіти і науки України.

Фото з архіву Vежі

Читайте також: Нова українська школа: як нову концепцію Міносвіти тестують у Вінниці

Читайте також: Вінниччина отримала понад 43 мільйони на обладнання для Нової української школи

 

 

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.