У Вінниці склали протоколи на два заклади харчування за порушення правил карантину

9:56
Автор: Юлія Плахтій
Become a Patron!

У Вінниці 26 червня Держпродспоживслужба перевірила заклади громадського харчування на дотримання протиепідемічних вимог. В результаті виявлених порушень на два заклади склали адмінпротоколи.

Як повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, цього дня перевіряли кілька закладів на початку вулиці Брацлавської: кафетерій, кав’ярню, заклад зі стравами східної кухні (готують лише на виніс), ресторан та магазин харчових продуктів.

Першочергово фахівці звертали увагу на наявність засобів дезінфекції, масок і рукавичок у персоналу, перевіряли наявність графіку прибирань і таблиці температурних скринінгів.

Перевіряли також, чи доступні в закладі спиртовмісні антисептики для клієнтів. Закладам надавали й окремі рекомендації. Наприклад, меню має бути заламіноване, щоб його можна було продезінфікувати. Також рекомендується зберігати соломинки, дерев’яні палички для кави чи чаю, кришечки від одноразових стаканчиків та самі стаканчики не у відкритому просторі.

Які порушення виявили

Як виявилось, не в усіх перевірених закладах знали про необхідність вести графіки чи вимірювати температуру перед початком робочого дня. “Як і про те, що з 24 червня розпочинати свій робочий день можна з 10 ранку” – йдеться у повідомленні.

Наприклад, на момент перевірки в кафетерії не було термометрів та, відповідно, графіку вимірювання температур. Не було також графіку прибирань, дезінфекційного засобу для миття підлоги. Як з’ясувалось, на керівництво закладу раніше вже складали адміністративний протокол представники Національної поліції. Відтак, допоки немає розгляду суду – другий протокол не складуть.

В закладі зі стравами східної кухні в продавця була лише одна багаторазова маска, яка постійно зісковзувала з носа. Запасу інших масок не було, як і доступного для відвідувачів антисептику.

В ресторані також виявили порушення: відсутні графіки температурного скринінгу та графіки прибирань, меню не заламіноване, в закладі немає посудомийної машини й відтак посуд миють вручну.

В результаті цієї перевірки на ресторан та заклад зі стравами східної кухні склали два адміністративні протоколи за статтею 42 КУпАП.

Санкція цієї статті передбачає накладання штрафу на громадян від одного до дванадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – тобто від 17 до 204 гривень. На посадових осіб за цією статтею накладається штраф від шести до двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 102 до 425 гривень).

Нагадаємо також, 23 червня міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення щодо встановлення початку роботи о 10:00 (або більш пізній годині) для низки суб’єктів господарювання.

Підбірку актуальних новин стосовно перебігу карантину та ситуації з коронавірусом на Вінниччині можна знайти ТУТ.

Читайте також: Вінниччина – в переліку областей, де виявили найбільше порушень умов карантину

Читайте також: 433 порушення за тиждень: результати перевірок ринків та закладів на Вінниччині

Читайте також:КОРОНАВІРУС COVID-19 НА ВІННИЧЧИНІ. СТАТИСТИКА, КАРТА ПОШИРЕННЯ

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.