Затримка пільг для вінницьких підприємців: у міськраді пояснили, що необхідні зміни не внесли на центральному рівні

11:26
Автор: Vежа
Become a Patron!

​У міській раді пояснили, чому для вінницьких підприємців затримують автоматичне оформлення пільг по сплаті єдиного податку. Причиною називають те, що на центральному рівні ДПС України не внесли зміни до програмного забезпечення.

У міській раді повідомили, що програмою антикризової підтримки громади Сергія Моргунова “Вінничани важливі” передбачено звільнення від сплати єдиного податку вінницьких ФОПів 1 та 2 групи на квітень-травень. Зазначається, що зміни в нарахуванні мали проводитися податковою службою автоматично, проте у роботі системи виникла затримка.

На момент прийняття рішення це було близько 10103 підприємців 1 і 2 групи платників. Це дуже велика кількість людей, яка в антикризовий період потребує підтримки Вінницької міської ради. Проте сьогодні вже 22 червня і ми маємо певні застереження щодо виконання цього рішення. Тому сьогодні організована онлайн-нарада, щоб спільно відпрацювати ситуацію, і щоб процес рухався далі, – зазначив учора заступник міського голови Андрій Очеретний.

Участь у цій нараді взяли Ігор Бондар, заступник начальника ГУ ДФС у Вінницькій області, та Віталій Поплавський, начальник Вінницького управління ГУ ДПС у Вінницькій області. Зі слів останнього, зміни до програмного забезпечення вносяться на центральному рівні України, але “вінницьким підприємцям не потрібно хвилюватись, адже обіцяні пільги будуть надані”.

У міській раді повідомили, що як з’ясувалось, у програмне забезпечення, за допомогою якого Державна податковою служба мала автоматично адмініструвати цей податок, не внесли необхідні зміни.

Ми прогнозували, що зміни до програмного забезпечення будуть внесені в ті терміни, які ми мали по програмі, тобто, що в червні місяці все буде налаштовано і все працюватиме. Але, на жаль, зміни до програмного забезпечення вносяться на центральному рівні ДПС України. Ми обмежені у таких можливостях, – розповів Віталій Поплавський. – Тому ми зверталися і листами, і особисто спілкувалися з керівниками нашого Головного управління в Києві щодо найшвидшого впровадження даної Програми. Нам підтвердили інформацію, що програма на даний час розробляється. Якимось чином пришвидшити цей процес у нас можливості немає.

На запитання Андрія Очеретного щодо термінів, коли цей механізм буде доступний підприємцям, адже люди звертаються до міської ради з цим питанням, Віталій Поплавський відповів так:

На сьогодні, я знаю, що по картках платників вже є нарахування за червень. Платникам потрібно повідомити, щоб вони не турбувались по цьому питанню, що все буде перераховано автоматично, штрафна санкція, – пеня, – на цей період нараховуватися не буде. Тобто на той момент, коли програма буде працювати, ми всі ці неузгодженості виправимо. Стосовно конкретної дати впровадження я не можу сказати, коли це буде, у мене такої інформації немає, – розповів Віталій Поплавський.

Водночас Ігор Бондар, заступник начальника ГУ ДФС у Вінницькій області, зазначив, що зміни вносяться  на центральному рівні, і не зважаючи на деякі затримки у часі рішення міської ради обов’язково буде втілене у життя.

– Суб’єкти господарювання, зокрема ФОПИ 1,2 груп на собі цього не відчують і те, що вони сплатили за квітень-травень, автоматично буде перенесено на інші місяці як переплата, – зазначив Ігор Бондар.

Фото – vmr.gov.ua
Ілюстративне фото – serviceexperienced.com

Читайте також: У Вінниці 10 тисяч підприємців звільнять від сплати єдиного податку та плати за землю

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.