Вінничан запрошують на онлайн-зустріч із засновницею Дня вишиванки

7:58
Автор: Vежа
Become a Patron!

День вишиванки традиційно відзначають у третій четвер травня. Вінницький молодіжний центр «Квадрат» пропонує дізнатись звідки з’явилось це свято та запрошує на онлайн-розмову із засновницею цього свята. 

Ідею акції «Всесвітній день вишиванки» ще у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. Сьогодні, 19 травня, Вінницький молодіжний центр «Квадрат» запрошує на онлайн-зустріч із засновницею свята. Початок об 11 годині на сторінці закладу у Facebook.

Леся Воронюк розповість, як виникла ідея започаткувати таке свято й чи швидко воно стало популярним. Також про те, чи займається організація “Всесвітній день вишиванки” та які найцікавіші заходи відбулися за ці роки.

День вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка. Спершу Леся Воронюк запропонувала своїм одногрупникам та студентам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня й до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України.

Читайте також: Родова броня: вінничани про свої вишиванки, які носять не лише на свята

Читайте також: «В Україні ніколи не було «вишиванок»: як створити справжню вишиту сорочку і чому це неможливо з українських матеріалів

Читайте також: У Вінниці на День вишиванки влаштували фотоконкурс та флешмоб із Прапором України. ФОТОРЕПОРТАЖ

Читайте також: Вінничани створили «живий подільський орнамент» до Дня вишиванки. ФОТОРЕПОРТАЖ

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.