Вінницька міськрада звернулася до прем’єра Гончарука щодо будівництва льодової арени

9:30
Автор: Олеся Яненко
Become a Patron!

Вінницька міськрада звернулася до прем’єр-міністра України Олексія Гончарука стосовно будівництва нової льодової арени у Вінниці. 

Про це повідомляють у відповіді на петицію стосовно ситуації, яка склалася у місті у зв’язку з закриттям “Льодового клубу” у центральному парку, де до цього часу тренуються вінницькі хокеїсти та фігуристи. Міська влада відмовилася від купівлі закладу, попри це, підняла клопотання перед прем’єр-міністром України з пропозицією побудувати нову льодову арену в співфінансуванні з місцевими бюджетами.

…”Піднято клопотання перед Прем’єр-міністром України Гончаруком О.В. про відновлення дії цільової програми «Хокей України», а саме в частині будівництва у м.Вінниці спортивної споруди із штучним льодом для заняття зимовими видами спорту для населення територіальної громади та усього регіону у співфінансуванні з місцевими бюджетами”. – йдеться у відповіді на петицію, подану батьками хокейного клубу “Патріот”.

Нагадаємо, що власник припиняє роботу «Льодового клубу», що в центральному парку. Тренери “Патріоту” та батьки юних спортсменів, які тренуються на цій арені, б’ють на сполох, адже після закриття “клубу” хокеїсти та фігуристи фактично залишаться без своєї другої домівки.

– Договір зі спортивним клубом та з орендодавцями хокейного екіпірування укладаємо лише до березня. Такий термін дав нам власник, — повідомила на прес-конференції Юлія Чернілевська, директорка “Льодового клубу” — Але до весни і, можливо, надалі ми будемо своїми силами відстоювати каток, нас підтримує дуже багато людей, – пише сайт “20 хвилин”.

Інша льодова арена у “Мегамолі”, як ідеться у петиції, не може забезпечити повноцінного тренування дітей-хокеїстів та фігуристів, адже “не може включити в графік роботи катка тренувальні заняття”. До того ж влітку лід в арені розморожують і приміщення облаштовують для катання на роликових ковзанах.

Раніше власники “Льодового клубу” запропонували місту придбати це приміщення за понад 34 мільйони гривень. Депутати відмовилися від такої покупки з огляду на зношеність обладнання. Зокрема, як зауважили депутати, вартість будівництва нового об’єкту такого типу може коштувати менше суми, за яку хоче продати “Льодовий клуб” місту його наявний власник.

За інформацією столичних ЗМІ, “Льодовий клуб” з Вінниці переїде до Києва.