На Вінниччині СБУ викрила мера, якого підозрюють у земельних махінаціях на майже три мільйони

14:23
Автор: Vежа
Become a Patron!

На Вінниччині СБУ викрила мера, якого підозрюють у завданні збитків бюджету місцевої громади на майже три мільйони гривень. Йому загрожує до шести років в’язниці.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці УСБУ у Вінницькій області.

 

За даними слідства голова міської ради, зловживаючи службовим становищем, передав у користування сотні гектарів сільськогосподарських угідь за значно зниженою орендною ставкою.

Договірні відносини оформлювалися за «спрощеною процедурою» всупереч встановленого Законом порядку, без проведення земельного аукціону та засідань сесій міської ради.

Ініційована СБУ експертиза підтвердила завдання збитків бюджету місцевої громади на майже три мільйони гривень внаслідок реалізації вказаної «схеми».

На підставі зібраних доказів меру міста повідомили про підозру за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Наразі вирішується питання щодо відсторонення посадовця від виконання обов’язків та обрання йому міри запобіжного заходу.

Фото СБУ