За два тижні до Вінниці приїдуть готельєри, ресторатори, власники туристичних агентств, виробники крафтових та еко-продуктів одразу з кількох областей України. В рамках туристичного форуму VinTourism, що триватиме 16 та 17 травня, підприємці поділяться своїми знаннями з вінничанами.
Як зазначено на сайті форуму, подія обіцяє стати першим масштабним заходом для розвитку туризму на Вінниччині. Перший день форуму передусім буде присвячено історіям успіху, другий – роботі в групах.
Учасникам буде запропоновано створити кейси туристичного бізнесу, а допомагатимуть їм у цьому фахові модератори. Завершальним етапом стане лекція по файдрайзингу, яка допоможе дізнатися про те, де та як можна залучити кошти на розроблені проекти.
Під час форуму учасники говоритимуть про все, що стосується тем внутрішнього туризму, популяризації крафтового й еко-виробництва та перетворення його в цікаві туристичні об’єкти. Також серед тем Форуму: стимулювання розвитку гастрономічного й «зеленого» туризму, відновлення забутих історичних пам’яток, музеїв та формування туристичних маршрутів Вінниччини.
ПРОГРАМА ФОРУМУ
16 травня. Приміщення ВТЕІ КНЕУ (вулиця Соборна, 87)
10.00 – 11.00 Реєстрація учасників, вітальна кава
11.00 – 11.30 Відкриття заходу, вітальні слова організаторів
11.00 – 11.30 Панельна дискусія «Розвиток туристичного потенціалу регіону».
Спікери:
– Сергій Моргунов, український політик, Вінницький міський голова, м. Вінниця
– Андрій Гижко, перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації, м. Вінниця
– Галина Малець, директорка департаменту маркетингу міста та туризму, м. Вінниця
– Олена Павлова, гастроблогер та дослідниця Подільської кухні, м. Вінниця
– Оксана Черепанич, перший шеф-кухар ресторану «Криївка», ініціатор проекту «Кулінарна Школа Боско», технолог громадського харчування, консультант у сфері HoReCa, власниця та засновниця бренду “GREHORI TEXTILE”, м. Львів
– Андрій Рибачок, засновник та очільник туристичного клубу «Бідняжки», м. Вінниця
13.00 – 13.40 – Фуршет
13.40 – 14.00 – «Від ідеї до успішного проекту».
Спікер: Лора Апасова – президент ГО «Інформаційно-аналітичний центр компетенцій галузі сільського туризму», проектний стратег, бізнес-консультант, лектор та тренер, уповноважена європейського економічного сенату в Україні, президент міжнародного комітету по захисту прав платників податків, експерт програм Horizon 2020 та EACEA, м. Київ
14.00 – 16.00 – Мотиваційна сесія «Історії успіху».
Спікери:
– Олександр Долинко, співзасновник бази зеленого туризму «Зелені хутори Таврії», Херсонська обл.
– Галина Долинко, співзасновниця бази зеленого туризму “Чайка”, Херсонська обл.
– Микола Стецьків, засновник сімейної ферми по вирощуванню органічної полуниці ФайнаBerry, Львівська обл
– Оксана Бас, співзасновниця зеленої садиби «Подільська Долина», Вінницька обл
– Інна Пригара, співзасновниця «Селиської сироварні», Закарпатська обл.
– Катерина Сов’як, директорка мережі магазинів-кафе “Наливки зі Львова”, заступник директора зі стратегічного розвитку Львівського холдингу “Akurat” , до якого входять: Компанійський ресторан «Панська чарка», ресторація на ринку «Чесне м’ясо», арт-готель «Модерн», хоспер-паб «Когут на Костюшка», Малиновий смак Львова «Малинівка», ресторан імпровізацій cinema & jazz «Грушевський», мисливське господарство «Зубр», кав’ярня «Вірменка», відпочинковий комплекс в парковій зоні міста «Park. Art of Rest», м. Львів
– Антон Мильченко, керівник агро-туристично кластеру «Горбогори», м. Львів
16.00 – 16.30 – Перерва на каву, нетворкінг
16.30 – 17.00 – “Можливості ЄБРР з підтримки малих та середніх підприємств туристичної галузі”. Спікер: Денис Торохов – координатор проектів групи з фінансування та розвитку малого та середнього бізнесу, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), м. Київ
17 травня. Вінницький обласний краєзнавчий музей (вулиця Соборна, 15)
9.30 – 10.00 – Реєстрація учасників, вітальна кава
10.00 – 10.30 – Майстер-клас «Гостинність та формування туристичного бренду». Спікер: Оксана Черепанич, перший шеф-кухар ресторану «Криївка», ініціатор проекту «Кулінарна Школа Боско», технолог громадського харчування, консультант у сфері HoReCa, власниця та засновниця бренду “GREHORI TEXTILE”, м. Львів
10.30 – 11.00 – “Еко-туризм та агротуризм: відмінності та перспективи розвитку”. Спікер: Ганна Сидоренко, власниця туристичного інтернет-каталогу Karpaty.info, школи Karpaty.info, туристичного оператора Karpaty Travel, 16 років займається розвитком внутрішнього та в’їзного туризму в Україні, рекламою та навчанням представників галузі
11.00 – 11.10 – “Туристичні маршрути: як забезпечити якісний сервіс”. Спікер: Андрій Рибачок, засновник та очільник туристичного клубу «Бідняжки», м. Вінниця
11.10 – 12.00 – Воркшоп «Як розробити успішний туристичний кейс?». Робота в групах (9 столів, по 9 учасників)
12.00 – 12.30 – Перерва на каву, нетворкінг
12.30 – 14.00 – Воркшоп «Як розробити успішний туристичний кейс?». Робота в групах, презентація і обговорення результатів роботи в групах
14.00 – 14.40 – Обід, нетворкінг
14.40 – 15.40 – «Фандрейзинг для туристичних підприємств та стартапів». Спікер: Оксана Тюпа, експерт з фандраезингу і екології, власниця «Школи рекламних технологій», співвласниця навчального центру «Школи етикету та протоколу», співзасновниця ГО «Школи громадських проектів», підприємниця з досвідом більше 10 років, сертифікований тренер з питань особистісної ефективності в бізнесі, амбасадорка «Міжнародної амбасади жінок-підприємців», співвласниця рекрутингової агенції «Снайпер». м. Київ
15.40 – 16.30 – Артем Блаута, бренд-шеф ресторанів «Ресторація Шпигеля» і «Південна брама», член Київської Асоціації шеф-кухарів, засновник і ведучий «Кулінарної майстерні», м. Хмельницький.
16.30 – 17.00 – Перерва на каву, нетворкінг.
До участі у форумі запрошують власників та директорів аграрних підприємств, організацій зеленого туризму, туристичних агенцій, ресторанів, кав’ярень, готелів, голів ОТГ, шеф-кухарів. Щоб стати учасником форму, необхідно до 10 травня включно зареєструватися за цим посиланням. Участь для відібраних учасників безкоштовна (лист-підтвердження надійде до 14 травня).
Форум організовано Центром інформаційної підтримки бізнесу м. Вінниця, створеним на базі Вінницький Клуб Ділових Людей за сприяння ЄБРР: консультації для малого бізнесу в Україні в рамках ініціативи ЄС #EU4Business та за підтримки Вінницької міської ради. Інформаційний партнер – Veжa.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.