Юшку з казана, м’ясо на вогні та хліб з печі обіцяють на вечері “Замкова кухня Поділля”

16:05
Автор: Тетяна Панкратьєва
Become a Patron!

Наступної п’ятниці, 22 вересня, охочих запрошують на звану вечерю “Замкова кухня Поділля” до ресторації м’яса “Старий замок” в Агрономічному. Захід, який влаштовує “Гастрогід Вінничина”, буде цікавий для гурманів, рестораторів, шеф-поварів та туроператорів.

Як розповідає організаторка заходу, співзасновниця “Гастрогід Вінничина” та рестораторка Інна Кривешко, ця подія допоможе зібрати однодумців та показати потенціал гастротуризму Поділля.

Під час вечері планується 4 виноси їжі: холодні, гарячі страви, юшка з грибів та десерт. Гості розмістяться за одним столом, зможуть їсти та невимушено спілкуватися. Вечір проходитиме у музичному супроводі – як і їжа автентичному та етнічному – можливо, це буде бандура чи акапельний сіпв, прогнозує організаторка. На захід очікують шеф-кухаря, експерта з приготування м’яса Олександра Якутова з Києва (ресторан “Гра з вогнем”).

Вартість запрошення – 600 гривень з однієї особи. Замовлення за телефоном: (067) 432-18-68. Початок о 18:00. Адреса ресторації: 6-й кілометр Гніванського шосе, с.Агрономічне.

Читайте також: Вінницю хочуть перетворити на “Мекку гастрономічного туризму”: набирають гастро-гідів та створюють маршрути

  • Смачна пригода і незабутня подорож у минуле нашого краю, під час якої ми серед мурованих стін, під звуки середньовічної музики, у приємній компанії будемо насолоджуватись стравами з відкритого вогню, хліба з печі, юшки з казана, дегустувати настоянки та наливки, зроблені за старовинними рецептами та дізнаватись про історію кожної страви, – йдеться в оголошенні події.

  • Уявіть собі старовинний замок, що височіє на кручі, або оточений непролазними лісами. Прихисток для караванів купців, навантажених крамом, мандрівників, місце, де можна пересидіти негоду і холод, де за великим вогнищем збираються вірмени та перси, євреї та голандці, турки та поляки, варять юшку з усього, що принесли та привезли з собою, смажать м’ясо або рибу, якщо пощастило на полюванні чи рибалці розповідають історії, витрушують з кисетів тютюн і ділять його на всіх. І так гомонять і гомонять аж до ранку, доки з подвір’я не пролунає дзвінкий голос ранкового півника, а отже, пора в дорогу, – так лірично запрошують гостей до “Званої вечері” господарі.