Публікації за датами

  • 18 Жовтня/ 21:49

    Vinnytsia

    Публікація18.10.2121:49

    Автор:Ольга Каплун

    Вінницькі розробники створили додаток зі сканування продуктів на вміст шкідливих домішок

Український стартап “Foodstr” випустив мобільний застосунок, за допомогою якого українці можуть сканувати продуктові товари вітчизняних та іноземних виробників, які представлені на полицях українських супермаркетів.

Як повідомляє інтернет-видання “#ШОТАМ”, мобільний застосунок “FoodStr” створив український стартап з однойменною назвою “Foodstr”, який заснований командою розробників з Вінниці.

Такий проект перший в Україні. Ми прагнемо зробити своїх земляків здоровішими та розвинути критичне ставлення до оманливих обіцянок на обгортках, – йдеться на сайті додатку.

Мобільний застосунок “Foodstr” виявляє вміст небезпечних компонентів у харчових продуктах завдяки скануванню штрих-коду товару камерою смартфону.

Наразі на сервісі вже проскановано 300 тисяч продуктів, які можна зустріти на українських полицях, проте з кожним днем база поповнюється. Також користувачі можуть додати відсутній продукт, відправивши його штрих-код команді підтримки Foodstr.

 

Відомо, що стартап з’явився на початку 2020 року та інвестиції у створення і запуск додатку склали близько 100 тисяч доларів.

Користуватись додатком легко, це перевірила й “VежА”: варто лише завантажити його на мобільний пристрій і просканувати штрих-код необхідного товару. Просканованими продуктами можна обмінюватись з іншими користувачами. Також у додатку є перелік найпоширеніших харчових добавок, де вказані деталі та їх вплив на здоров’я.

Кількість користувачів мобільного застосунку наразі становить більш як 30 тисяч українців. Завантажити додаток та детальніше ознайомитись з ним можна за ЦИМ посиланням.

Фото – https://innovation.24tv.ua/ та https://foodstr.app/

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

author avatar
Ольга Каплун
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть
Ctrl+Enter

Дякуємо!

Тепер редактори знають.