“Вінницька харчосмакова фабрика” налагодила виробництво діжонської гірчиці, перша партія продукції якої вже експортована на полиці французьких магазинів. Також вінницьке підприємство, окрім Франції, планує постачання в інші країни Європейського Союзу.
Про це повідомив на фейсбук-сторінці заступник вінницького міського голови Андрій Очеретний.
Наша співпраця з Францією розпочалася ще у 2019 році, коли делегація з Вінниці відвідала з офіційним візитом місто Діжон. У результаті ми напрацювали напрямки подальшої співпраці. Йдеться про діяльність створеного агрокластера «АгроВін» за участі промислових компаній та агровиробників Вінниці та Вінницької області, а також про адаптацію французького досвіду облаштування зрошувальних систем сільськогосподарських угідь для збільшення врожайності, – йдеться в дописі.
Також, за словами Очеретного, дехто з місцевих аграріїв вже планує посіви гірчиці на наступний сезон та окрім збуту вирощеної продукції планують отримати й значний зиск в контексті органічних добрив:
Зокрема тому, що гірчиця – досить сильний сидерат у порівнянні навіть з органікою тваринного походження. При її використанні ґрунт стає пухким, відповідно в нього швидше проникає вода та повітря. Крім того, гірчиця захищає землю від вимивання і видування верхнього родючого шару, а також має у своєму складі речовини, які запобігають хворобам рослин, які будуть рости на цьому ж місці після неї. Це відповідає екологічному пріоритету Стратегії 3.0. Аграрна сфера була і залишається однією з ключових ланок в економіці країни. Саме наші фермери забезпечують продовольчу безпеку держави та роблять все можливе, щоб господарства функціонували належним чином.
Фото – з фейсбук-сторінки Андрія Очеретного
Дякуємо!
Тепер редактори знають.