Реклама
Не має значення, в яку погоду чи сезон ви відвідуєте Буковель — час на смачні українські страви знайдеться завжди. Забронюйте номер в Буковелі, в самому серці українських Карпат з неймовірним видом з вікна — в Hotel Podgore Spa&Resort. Тут є все необхідне для повноцінного відпочинку та розслаблення: віз затишних кімнат та котеджів до прокату спорядження й організації екскурсій. У вартість номерів вже включені сніданки та користування зоною SPA. На території готелю є відкриті та закриті басейни, окреме місце для купання дітей з підігрівом. В затишному ресторані можна спробувати вишукану європейську, українську та східну кухню. А ми розповідаємо про автентичні гуцульські рецепти, що не залишать нікого байдужим.
Що замовляти в ресторанах Буковеля?
Ситна та ароматна українська кухня здатна дивувати смаками, фактурами та кольорами. Місцеві шеф-кухарі використовують добре відомі рецепти, додають їм сучасних рис та подають автентичну українську кухню в новому виконанні.
Бограч
Густа та ситна перша страва, яка має угорське коріння та стала досить популярною в Закарпатті. Секрет у великій кількості спецій та інгредієнтів:
- кілька видів м’яса — яловичина, свинина або баранина, може додаватися також копчене м’ясо для більш насиченого смаку;
- картопля, яка робить страву ситнішою і густішою;
- моркву та цибулю додають для солодкого смаку й аромату;
- паприка — ключова спеція, що надає бограчу яскраво-червоного кольору та пікантного смаку;
- томатна паста або свіжі помідори додають кислинки;
- для аромату використовують часник і лавровий лист.
Для любителів яскравих пікантних смаків щедро додають гострий перець. Страву довго тушкують на повільному вогні до повної готовності, доки всі складники не обміняються смаками. Подається бограч гарячим з ароматним домашнім хлібом та чудово насичує після активного відпочинку.
Банош
Це густа каша з кукурудзяного борошна або крупи, приготована на сметані чи вершках. Страва вважається символом гуцульської культури. За легендою, вона з’явилася випадково, коли одна гуцульська господиня не мала води для приготування каші й замінила її сметаною. Готовий банош посипають солоним гуцульським сиром — бринзою. Для розмаїття смаків можна додати смажені шкварки, гриби або соус з них.
Кремзлики або деруни
Можна знайти й інші назви цієї страви, та все це — оладки з картоплі смажені на олії до золотистої хрумкої скоринки. Вони мають насичений смак та аромат, чудово тамують голод. Ви можете спробувати безліч поєднань: з сиром, грибами, м’ясом.
Напої
Вам запропонують величезний вибір алкогольних та безалкогольних напоїв. Насичений кисло-солодкий узвар, карпатський чай на місцевих травах, ягодах та фруктах. Вони мають не тільки неповторний аромат та смак, а й укріплюють імунітет, заспокоюють та сприяють покращенню захисних функцій організму.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.