У Вінниці продовжують покращувати харчування у школах – зокрема встановлюють пароконвектомати, а також апробовують харчування за новим принципом.
Як пише міський голова Сергій Моргунов на своїй фейсбук-сторінці, учні ще однієї вінницької школи, а саме 9-ої, відтепер обідають за принципом «шведського столу».
Пілотний проєкт з мультипрофільного харчування запровадили минулого року – на базі гімназії №6. Наразі п’ять шкіл уже готові апробувати нову систему.
– Покращення харчування у школах та садочках міста – комплексне завдання, – пише Сергій Моргунов. – Ми оновлюємо їдальні, обладнуємо кухні пароконвектоматами, забезпечили школи і садочки установками для очистки питної води. Але і меню повинно змінюватись.
У дописі йдеться, що у кількох вінницьких школах дітям вже готують за рецептурою Євгена Клопотенка (український кулінарний експерт) та Подільської кухні, для дитячих садочків розроблені тридцять шість нових страв. Вибір на різний смак: декілька видів гарніру, м’ясних страв, салати, десерти, фрукти та напої.
– Їжа має бути смачною, якісною і корисною – і це не тільки здоров’я юних вінничан, а й виховання гастрокультури, – пише міський голова.
Фото з фейсбук-сторінки міського голови
Дякуємо!
Тепер редактори знають.