Публікації за датами

  • 25 Липня/ 14:58
    Новини

    Публікація25.07.2514:58

    Автор:Влада Мельничук

    У Вінницькій громаді перевірятимуть точки продажу шаурми, хот-догів і кебабів

У Вінницькій громаді перевірятимуть заклади громадського харчування, що спеціалізуються на виготовлені та реалізації страв швидкого приготування, в тому числі “кебабів”, “хотдогів” та “шаурми”.

Про це повідомляє “Вежа” із посиланням на Розпорядження Вінницького міського голови Сергія Моргунова.

У Вінниці розпорядженням міського голови створили робочу групу, яка здійснюватиме моніторинг та обстеження закладів швидкого харчування. Йдеться про стаціонарні й тимчасові точки на території Вінницької міської територіальної громади, що спеціалізуються на виготовлені та реалізації страв швидкого приготування.

Так, до складу робочої групи, яка проводитиме моніторинг, увійдуть представники Департаменту адміністративних послуг міської ради, Департаменту правової політики та якості міської ради, КП ВМР «Муніципальна варта», Вінницького міського управління Головного Управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області та Вінницького районного Управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

Як йдеться у розпорядженні, робоча група має:

…провести інформаційно-роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання, що спеціалізуються на виготовлені та реалізації страв швидкого приготування, в тому числі «кебабів», «хотдогів» та «шаурми» (стаціонарні та тимчасові) на території Вінницької міської територіальної громади стосовно необхідності дотримання вимог законодавства про харчові продукти для попередження виникнення випадків гострих кишкових інфекцій серед населення.

Наразі на Вінниччині в Жмеринському районі вже провели 24 моніторингових обстеження закладів громадського харчування. В ході обстежень суб’єктам господарювання надаються рекомендації з метою усунення виявлених невідповідностей в короткі терміни. Як зазначають, основними порушеннями є не дотримання товарного сусідства при зберіганні швидкопсувних харчових продуктів, не проводиться контроль температурного режиму, до роботи допущені працівники без медичних оглядів, не впроваджено процедуру НАССР.

З суб’єктами господарювання та працівниками сфери громадського харчування проводиться активна інформаційно – роз’яснювальна робота щодо профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед населення. Надаються пам’ятки щодо необхідності дотримання загальних санітарних вимог для підприємств громадського харчування (швидкого харчування).

Нагадаємо, на початку липня у Калинівській громаді зареєстрували спалах сальмонельозу – тоді зареєстрували 29 екстрених повідомлень про випадки гострих кишкових інфекцій.

Ілюстративне фото – biz.nv.ua

Читайте також: У Калинівці на Вінниччині зареєстрували спалах сальмонельозу

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

author avatar
Влада Мельничук
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть
Ctrl+Enter

Дякуємо!

Тепер редактори знають.