Публікації за датами

  • 23 Серпня/ 13:50

    Vinnytsia

    Публікація23.08.1813:50

    Автор:admin

    У Вінниці спекли 16-кілограмовий торт у вигляді прапора України. ФОТОРЕПОРТАЖ

70 яєць, п’ять літрів вершків і два кілограми шоколаду. А ще малина, ожина й тісто – загалом на виготовлення 16-кілограмового жовто-блакитного торту вінницька кондитерка Лілія Ящук витратила близько тисячі гривень і два дні часу. Більшість приготувань робили в останній момент, аби продукт вийшов максимально свіжим.

Традицію пекти і безкоштовно пригощати всіх охочих смачним тортом на честь Дня Прапора активісти “Вінницької європейської стратегії” плекають вже не перший рік. Минулого року смаколик був скромнішим та важив лише 7 кілограмів. Тепер він став удвічі більшим.

Організаторка заходу Христина Коваленко говорить, що їхня мета – просто подарувати вінничанам гарний настрій на честь свята. На запитання “чи не бояться активісти заголовків на кшталт “У Вінниці з’їли національний прапор?”, Христина відповідає, що подібна традиція є і на весіллях, коли спільно поїдають короваї. “Не бояться подібного тільки ті, хто нічого не робить. Ми не маємо наміру когось образити, а просто створити святковий настрій для вінничан”.

Христина Коваленко
Лілія Ящук жінка котра спекла торт

Скуштувати торт зібралися переважно діти та бабусі, які проходили повз. Натовпу і тісняви навколо стола з тортом не спостерігалося, всі чемно чекали своєї черги.

Найбільше раді такій події були діти: дехто ставав у чергу двічі за наступною порцією. Увесь 16-кілограмовий торт з’їли за кілька хвилин.

Фото Андрія Завертаного

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

author avatar
admin
Технічний адміністратор сайту

Дякуємо!

Тепер редактори знають.