Публікації за датами

  • 17 Жовтня/ 19:08
    Новини

    Публікація17.10.2519:08

    Автор:Влада Мельничук

    У Вінниці розпочався пілотний проєкт «Майстерня смаку та гостинності» для учнів профтехзакладів

У Вінниці розпочався пілотний проєкт «Майстерня смаку та гостинності» для учнів профтехзакладів.

Про це повідомляє «Вежа» з посиланням на сайт Вінницької міської ради.

Проєкт для розвитку туристичного і гастрономічного потенціалу міста стартував 15 жовтня. Його презентували Департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради у взаємодії із ГО «Вінницька асоціація гостинності ХлібСіль».

Йдеться, що «Майстерня смаку та гостинності» передбачає зміцнення зв’язків між закладами освіти, які готують персонал для сфери гостинності, та потенційними роботодавцями, а також підвищення кваліфікації учнів для можливого подальшого працевлаштування. Сама програма охоплюватиме широкий спектр тем, що відповідають сучасним вимогам ринку праці: стандарти гостинності, уміння спілкуватись з гостями й вирішувати конфліктні ситуації, кулінарні техніки (як класичні рецепти, так і інновації в цій царині), сучасні тренди в HoReCa, створення бренду та його просування тощо.

Курс триватиме навчальний рік. Після його завершення найкращі учасники отримають сертифікати, а дехто, можливо, пропозицію першого робочого місця від своїх менторів. Перше заняття «Майстерні смаку та гостинності» відбудеться уже 23 жовтня.

Менторами стануть представники бізнесу у сфері гостинності, зокрема, успішний ресторатор, а після повномасштабного вторгнення військовий медик Валерій Сиверчук та один з перших рестораторів Вінниці, а нині більше відомий як засновник знаної в регіоні крафтової виноробні Володимир Гігінеішвілі. Також засновник пабу на воді «Вінницька реберня» Віталій Гуменюк; засновники гастромайстерні HellDaddy та закладу «Улич», подружжя Олександра і Катерини Горчакових; гастроблогерка і дослідниця «Подільської кухні» Олена Павлова; співзасновниця і власниця популярної мережі кондитерських «Perfetto» Анна Воскобойник, яка після окупації Херсону у 2022-му разом з чоловіком мусили релокувати свій бізнес і вирішили зупинитись у Вінниці; власники компанії TopRest, що проєктує кухні закладів і бари й постачає для них професійне обладнання, подружжя Валентини і Тараса Якобчуків.

Частина спікерів представлятимуть інші напрямки сфери гостинності. Зокрема, це директорка Офісу туризму Вінниці Тетяна Маєвська, яка поділиться із слухачами курсу історією створення платформи подарунків із вінницькою душею від вінницьких майстрів byVi та розповість про діяльність очолюваного нею підприємства.

 

Перша зустріч у межах проєкту відбулась у хабі «Місто змістів» зі слухачами курсу – учнями п’яти закладів профтехосвіти, де готують кадри для HoReCa, зокрема майбутніми кухарями, пекарями, кондитерами, офіціантами, барменами, майстрами ресторанного та готельного обслуговування, адміністраторами закладів й туристичними агентами. На заході також були присутні педагоги й майбутні спікери навчальної програми (відомі у Вінниці експерти у цій галузі).

Зазначають, що такий проєкт може стати щорічним і масштабованим на більшу аудиторію при умові, що результати проєкту відповідатимуть очікуванням.

Цей проєкт є важливим для HoReCa в Україні, а у Вінниці тим більше. На сьогодні реалії такі, що дефіцит кадрів дуже великий. Це є викликом і для нашої галузі. Розвивати туризм без кваліфікованих кадрів важко. Але «Майстерня смаку та гостинності» буде виховувати ті кадри, які нам потрібні. Наша задача в цьому проєкті – закохати студентів, майбутніх наших фахівців у професію, щоб вони після навчання йшли до нас працювати. Це основна задача, – зазначила Голова ГО «Вінницька асоціація гостинності ХлібСіль» Інна Кривешко.

Фото – із сайту Вінницької міської ради

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

author avatar
Влада Мельничук

Дякуємо!

Тепер редактори знають.