Публікації за датами

  • 29 Грудня/ 13:10

    Vinnytsia

    Публікація29.12.1813:10

    Автор:Vежа

    У Відні встановили оглядову вежу, виготовлену у Вінниці. ФОТО

Вінницький завод “Аналог” виготовив оглядову вежу, яка нині встановлена у столиці Австрії, Відні. Вінничани також були першими, хто випробував споруду.

Як повідомляє “Голос України”, складна конструкція має загальну висоту 64 метри й розташована вона у парку атракціонів “Пратер”. Вежу видно з різних точок міста.

Понад півроку фахівці “Аналога” здійснювали монтаж і встановлення (до Відня конструкція була доставлена автомобілями), тож згодом першими випробували споруду та побачили місто з висоти.

 

Очолював групу керівник ТОВ “Сармат” НВО “Аналог” Олексій Рибкін. Він повідомив, що нині вежа працює у тестовому режимі. Після повної перевірки справності всіх механізмів, фахівці повернулися до Вінниці.

Повідомляється, що урочисте відкриття новозбудованої вежі планувалося напередодні католицького Різдва, проте нині підйомні механізми працюють в тестовому режимі й на те є об’єктивні причини.

Конструкція працює за принципом ліфта: туристи заходитимуть у капсулу, її підніматимуть вгору на висоту 45 метрів. Під час підйому повільно здійснюється обертання капсули навколо осі вежі. У вежі одночасно можуть перебувати 40 осіб, для зручності у ній встановлені лавки, є два місця для людей на візках. Стіни – склопластикові й міцні, тож до них можна підходити впритул, щоб милуватися краєвидами.

– Коли я піднімався у грудні, під час останньої робочої поїздки, місто лежало у тумані, – каже Олексій. – Не порівняти з тим, яким бачив його влітку чи восени. На мою думку, не це головна причина перенесення терміну урочистого відкриття нової споруди.

За словами Олексія Рибкіна, конструкція має свою особливість: на фундаменті (єдиний елемент, що його виконали австрійські фахівці) розташовується ресторан. Його збудовано у формі капсули, в якій підніматимуться туристи. Капсула у нижньому положенні “сідає” на дах ресторану. Туристи підніматимуться з однієї споруди в іншу з допомогою ліфта.

– Австрійці ще не закінчили оздоблювальні роботи у будівлі ресторану. Відкривати незавершену споруду… Мабуть, це є основною причиною зміни терміну відкриття об’єкта, – сказав Рибкін.

Також повідомляється, що для створення такої споруди було задіяно чимало людських ресурсів, адже фахівці різних спеціальностей (від монтажників-висотників до майстрів зі склопластику) виконували надзвичайно відповідальну роботу.

“Спочатку змонтували основну конструкцію, що складається з 12 секцій, зверху закріпили шпиль, потім перейшли до встановлення капсули, діаметр якої 8,5 метра, а зовнішня висота – 5,5 метра. Загалом із Вінниці доставили понад 180 тонн вантажу” – повідомляє “Голос України”.

Як зазначили технічний директор Костянтин Бояркін, зварювальник Ілля Шимко, майстер зі склопластику Ігор Гордійчук, електрик Олександр Костельний – в Австрії надзвичайно високі вимоги до дотримання техніки безпеки.

За словами Олексія Рибкіна, при спорудженні не було жодної просто операції, а австрійські контролери перевіряли кожну дію вінничан. Утім, саме вінницькі фахівці в подальшому будуть обслуговувати споруду.

– Йдеш містом, дивишся на зроблене, мимоволі переймаєшся почуттям гордості, – каже на закінчення розмови Олексій Рибкін. — Приємно, що саме українці подарували австрійській столиці цей об’єкт. Тільки як поширювати таку інформацію серед європейців? Може, тоді б менше негативу висловлювали на адресу нас, українців, і нашої держави, – зауважив Рибкін.

Фото надано Олексієм Рибкіним

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

author avatar
Vежа
Адміністрація сайту

Дякуємо!

Тепер редактори знають.