Топ 4 приправи, які мають бути на кожній кухні

11:26
Автор: admin
Become a Patron!

Реклама

Починаючи жити окремо від батьків, хочеться організувати власний простір для приготування їжі максимально зручно та функціонально. Набір спецій — одна з незамінних частин місця, де готується смачна їжа. Кожен господар та господиня на свій смак обирають набір приправ та додатків до страв. Проте деякі все одно використовуються частіше та в більшій кількості страв. Про них і розповідаємо далі.

Рекомендуємо відразу знайти надійний магазин спецій, у якому можна замовити дійсно якісні, ароматні та насичені приправи.

Перець

Це може бути мелений чорний або горошком, він дає стравам легкий гострий присмак та характерний аромат. Паприка або червоний перець вважаються ідеальним поєднанням гостроти та солодкого смаку, насиченого тонкого запаху.

Можна придбати окремо чорний та червоний, а можна пошукати одразу суміш чорного, червоного та інших різновидів перцю — білого, рожевого, зеленого.

Куди додавати спецію:

  • до картоплі та інших овочевих страв (рагу, соте, запіканок та пирогів);
  • до червоного м’яса та домашньої ковбаси (свинини, телятини, яловичини);
  • до перших страв (супів, борщу, солянки);
  • випічки (хліба, хлібних паличок, пиріжків).

Іноді додається навіть до алкогольних коктейлів.

Кориця

Ця приправа вже стала візитівкою новорічних свят, страв та напоїв. Проте використовувати її можна не тільки в холодну пору року. Вона має впізнаваний солодкуватий аромат, насичений смак. Зазвичай її додають до здобної випічки — булочок, солодких пирогів, яблучних запіканок. Проте вона також часто застосовується в маринуванні м’яса (яловичини, баранини), створенні соусів до нього та приготування овочів.

AD_4nXeEHHMzzPbDPOQ72bUu0dup2vqukZT31N1RkiVz_WAXb_cehKWJrVG3YDsKL8kL2Zb4mvgqPHfQ5FYf3-rU1jYvEZjqFX5TR_IhaiDkExjvOxjtIUYPS2Wv1eusIkXsupSItbPLZlMRj_3dRN9dVVAxjrRu?key=aXuFxgCH80mgyzfvvXgYfQ

Лавровий лист

Листя лаврового дерева — одна з найпопулярніших спецій в українських стравах. Рідше використовуються його плоди. Сухі листочки повинні мати насичений оливковий колір та характерний запах. Приблизно через рік після того, як ви відкрили упакування, вони починають втрачати свої властивості.

Часто використовується:

  • під час варіння м’яса та бульйонів;
  • у приготуванні інших перших страв;
  • для маринадів та розсолів;
  • у приготуванні домашніх ковбас, буженини;
  • під час варіння морепродуктів та картоплі.

Також зустрічається у консервованій рибі.

Імбир

Популярний як у свіжому вигляді (коренів), так і у виді порошку. Має яскраво виражену пряність та гостроту, ідеально підходить до:

  • азійських страв;
  • лимонадів та смузі;
  • випічки;
  • запеченого м’яса;
  • чаю та інших теплих напоїв.

Часто використовується під час респіраторних захворювань, щоб підтримати імунітет та позбутися негативних наслідків лихоманки.