Реклама
Смачна і легка у приготуванні грузинська страва: який рецепт чанахів варто спробувати
Інколи хочеться побалувати себе смачненькою домашньою їжею, але при цьому не витрачати багато часу та зусиль.
Якщо ви шукаєте щось ситне та цікаве, але при цьому швидке у приготуванні, то радимо спробувати популярну страву грузинської кухні. Так, пропонуємо вам рецепт чанахів – томленого з овочами м’яса.
Розповімо про все трохи детальніше.
Чанахи – що це за страва
Чанахи в класичному розумінні – це томління баранини (найніжнішої її частини) з овочами, з додаванням підливи та спецій. Страва запікається в глиняному посуді.
Однак можна не обмежуватися лише цим сортом м’яса. Так, для страви підійдуть індичка, курка, свинина або яловичина.
Особливо ніжними чанахи можуть бути з телятиною (адже телятина – м’ясо молодої тварини, завдяки чому страва буде неймовірно ароматною та приємною за текстурою та смаком). Рецепт саме з нею ми і розглянемо далі.
Рецепт чанахів з телятиною
Отже, для приготування чанахів з телятиною вам знадобиться 100 грамів м’яса, 200 грамів картоплі, 20 мл рослинної олії, 100 мл води. Також – по 50 грамів печериць, відвареної квасолі, моркви, 30 грамів ріпчастої цибулі.
Один з дуже важливих інгредієнтів – томатна заправка. Радимо обрати від “Торчин” – саме вона має необхідну консистенцію та смак, аби зробити страву неперевершеною. Її потрібно взяти 120 грамів.
Також для підсилення смаку та аромату додайте кілька лаврових листочків, 10 грамів петрушки, один зубчик часнику, а сіль та перець – додавайте за смаком.
Загальний час приготування – близько 45 хвилин.
Приготування.
Замочіть на ніч та відваріть квасолю – такий спосіб значно пришвидшить весь процес. Наріжте м’ясо великими шматочками, а цибулю, моркву і картоплю – середніми кубиками.
Обсмажте на розпеченій пательні протягом кількох секунд часник, додайте м’ясо і обсмажте його.
Окремо до золотистого кольору обсмажте картоплю, цибулю і моркву. Зніміть овочі з вогню і на ту ж пательню висипте томатну заправку від Торчин®. Туди додайте води трохи проваріть соус.
Візьміть горщик і помістіть у нього продукти таким чином: телятина, квасоля, овочі та свіжі гриби. Заправкою від Торчин залийте все так, аби вона покривала кожен шар страви.
Далі – готуйте чанахи у духовку (температура має бути 180°С) на годину, після чого подавайте на стіл гарячими. Також посипте страву зверху зеленню для ще апетитнішого вигляду.
Також гурмани вигадують інші різноманітні рецепти чанахів, як от з баклажанами та з квасолею, або ж з рисом – загалом існує чимало способів приготувати цю страву. Головне – використовуйте лише якісні інгредієнти та готуйте з любов’ю. Тоді кожна ваша страва буде кулінарним шедевром!
Дякуємо!
Тепер редактори знають.