Понад 11 тисяч дерунів та вареників вінничани передали на фронт

10:14
Автор: Катерина Дядюк
Become a Patron!

З Вінниці українським захисникам на фронт передали понад 6 тисяч дерунів, 5 тисяч вареників та майже півтора центнера салатів. Усе це приготували майбутні кухарі із Центру професійно-технічної освіти №1.

Про це кореспонденту “АрміяІnform” розповів Валерій Дяків, директор навчального закладу. У повідомленні йдеться, що учні Центру допомагають українському війську від початку бойових дій на Сході держави: ремонтують автомобілі, виготовляють металеві підставки для розігрівання їжі та спеціальні кішки для зняття розтяжок. Але основною частиною волонтерської діяльності учнів ЦПТО є кулінарія.

– Звичайно, карантин вплинув і на наше навчання: ми навчаємось за змішаним принципом та у дві зміни, – розповів керівник ЦПТО №1. – Теоретичні заняття проходять дистанційним методом, а от практичні відпрацювання – безпосередньо у центрі. Групами не більше ніж по 20 учнів хлопці та дівчата займаються практикою, та саме під час цих занять продовжують готувати для наших воїнів.

 

Зазначається, що наразі майбутні кухарі відвантажили волонтерам, що їдуть на передову, понад 6 тисяч дерунів та 5 тисяч вареників. Крім цього, за неповних три дні вони приготували майже 150 кілограмів салатів: моркву і буряк по-корейськи та мариновану капусту з буряком. Усе це передадуть на новорічні столи бійців одразу кількох підрозділів. Повідомляється, що у декого з учнів батьки також зустрічають Новий рік на передовій.

– Щодо вареників, то це – вже майже готові напівфабрикати, – розповіла Неоніла Чайковська, завідувачка майстерні кухарів-кондитерів. – Ми не лише наліпили вареників із картоплею, а й відварили їх майже до готовності, помастили олією, аби вони не злипалися, охолодили й заморозили. Вже на передовій бійцям достатньо буде на 2-3 хвилини занурити їх в окріп, і все – страва готова.

 

Усього ж від початку року вихованці Центру професійно-технічної освіти №1 м. Вінниця приготували для захисників України 17 тисяч дерунів, близько 24 тисяч вареників із капустою, картоплею та вишнею, 84 кг голубців, 78 кг борщового концентрату, 86 кг квашеної капусти, понад три центнери моркви й буряка по-корейськи та маринованої капусти, 20 кг млинців із лівером та сиром, а також понад 12 тисяч пиріжків із капустою, горохом, яблуками та повидлом.

Нагадаємо також, що сьогодні, 23 грудня, у Вінниці оголошено День жалоби у зв’язку з похованням Юрія Трет’якова – вінничанина, який помер внаслідок зупинки серця під час несення служби в зоні проведення Операції Об’єднаних сил.

Фото – armyinform.com.ua

Читайте також: “Різдвяний вінок для Героя: вінничан закликають долучитися до символічної акції

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.