На Вінниччині відкривають завод з комплексної переробки часнику

13:38
Автор: В'ячеслав Луцков
Become a Patron!

На Вінниччині відкривають завод з комплексної переробки часнику. Він перероблятиме часник на напівфабрикати і спеції для різних галузей харчової промисловості.

Про це у мережі Facebook повідомив директор ТОВ “ППГ” Василь Гудзовський. У повідомленні місцерозташування заводу вказується у Липовецькому районі.

 

– Вперше в Україні і Східній Європі розпочинає роботу завод із комплексної переробки часнику на напівфабрикати і спеції для різних галузей харчової промисловості. Ми перетворюємо дуже примхливий, непростий у зберіганні і переробці овоч на чудовий, ароматний, гарно оформлений напівфабрикат для вітчизняних ковбасників, кулінарів, консервників і пекарів.

А ще ми даємо шанс тисячам українських селян, дачників і просто закоханих в нацпродукт любителів гострих відчуттів, не викинути плоди своєї нелегкої праці на смітник, а отримати гарний прибуток від вирощування часнику – зазначає Гудзовський.

Разом з тим, зазначимо, що у 2018 році повідомлялось про будівництво першого заводу для зберігання та переробки часнику на Одещині.

Як повідомляє SEEDS, ринок споживання сушеного часнику в Україні чималий і 90% цього ринку – імпорт, переважно з Китаю. Тільки у 2019 році Україна імпортувала понад 5,3 тис. т свіжого часнику (в півтора рази більше в порівнянні з 2018 роком), 73% якого надійшло з Китаю: обсяг імпорту в 2019 році був рекордним з 2013 року.

Фото Василя Гудзовського

Читайте також: 300 тонн на день: на Вінниччині відкрили завод з переробки кукурудзи “Dacsa Bunge”. ФОТОРЕПОРТАЖ

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.