На Вінниччині виробили 442 тисяч тонн цукру у поточному виробничому сезоні. Це найвищі обсяги виробництва за останні п’ять років.
Як повідомляє Укрінформ, у виробничому сезоні 2023-2024 років цукроварні області значно наростили обсяги переробки сировини та виробництво цукру. Вони переробили понад 3,1 мільйона тонн цукрових буряків.
Це на 28% більше, ніж було станом на 12 січня минулоріч. За інформацією Вінницької ОВА, тоді в області виробили 360 тисяч тонн цукру. Виробничий сезон вже завершили усі п’ять цукрових заводів області.
Зазначено, що на Вінниччині зосереджені 22% площ цукрових буряків України. Площа посіву цукристих області минулого року зросла порівняно з попереднім роком на 6 тисяч гектарів.
Фото – www.rbc.ua
Дякуємо!
Тепер редактори знають.