Перший в цьому році “Vinnytsia Food Fest” буде різдвяним і триватиме чотири дні, а головною його стравою стане кутя. Також відбудеться кулінарія від “Майстер шеф” і фестиваль народної творчості.
Цієї суботи, 11 січня, у Вінниці стартує “Vinnytsia Food Fest”, який триватиме до закриття ялинки і стане кульмінацією новорічних свят. Організатори зазначають, що зимовий “Vinnytsia Food Fest” буде на різдвяну тематику, а оскільки Різдво не може обійтися без святкових страв, близько 30 учасників з різних куточків України дивуватимуть вінничан і гостей міста справжньою українською кухнею, фірмовим гарячим пуншем і традиційною кутею.
На офіційній сторінці “Vinnytsia Food Fest” у Фейсбук зазначають, що існує три види куті: щедра на Новий рік, багата або пісна на Різдво та голодна кутя на Хрещення. Яку з них і за якою рецептурою готуватимуть на фестивалі, можна буде дізнатися тільки прийшовши туди.
Крім куті буде ще багато страв. Наприклад, учасники з Заходу України готуватимуть колоритний бограч, банош, крумплі, лечо та пригощатимуть наливками і глінтвейном. Також на “Vinnytsia Food Fest” можна буде спробувати олів’є, вареники, шашлик, який готуватимуть за різними рецептами на п’яти окремих локаціях, і багато інших страв.
Відвідувачів пригощатимуть не тільки смаколиками з української кухні. Як зазначили організатори, “фестиваль вуличної їжі починається саме з хот-дога”. Також будуть ще кукурудзяні чіпси з різними смаками, смажені горішки та інше.
З напоїв на “Vinnytsia Food Fest” можна буде скуштувати гарячий чай, справжній флет уайт, міцний допіо, смачний капучіно й навіть “абсолютно веганську каву”.
А крім гарячих глінтвейнів, пуншів та наливок буде ще вино (червоне, біле та граппа) і “до вина”: різноманітні смаколики з м’яса, козячого та коров’ячого молока (як за класичними, так і за авторськими рецептами). А “наш співвітчизник” спробує встановити рекорд та наварити найбільший казан глінтвейну і потрапити до книги рекордів України.
Організатори кажуть, що цьогоріч очікують аж на 30 різновидів сирів від господарств з усієї України. Тож дуже радять відвідувачам спробувати крем-сир Лабне, унікальний качокавалло, папрікано та різноманітні крафтові сири, а також скуштувати дегустаційний сет та визначити різницю між Камбацолою та Камамбером.
Алеї парку по вулицях Грушевського та Хлібній впродовж чотирьох днів розмістять не лише ятки зі смаколиками, які будуть по-святковому прикрашені, але й лаунж-зони та зони обігріву з приємною музикою. Також організатори зазначають, що до фуд-кортів і тематичних фотозон приєднаються кулінарне шоу “Майстер шеф”, караоке-шоу і танцювальний марафон.
Так наприклад, на другий день фестивалю, 12 січня, організатори запрошують усіх охочих на кулінарний майстер-клас від учасника телевізійного проекту “Майстер шеф”, де о 13:00 будуть готувати страви з гарбуза. Крім того відбудеться конкурс кухарів та дегустація “Щедрої куті” від учасників фестивалю.
А у понеділок 13 січня для відвідувачів виступатимуть кращі танцювальні та вокальні колективи міста і відбудуться розіграші призів від партнерів фестивалю.
Різдвяний “Vinnytsia Food Fest” триватиме з 11 по 14 січня в Центральному парку Вінниці неподалік новорічної ялинки. Приходити туди можна з 12:00 до 22:00 години.
Організатори кажуть, що це буде “найсмачніший кураж 2020 року” з великим вибором щедрої та багатої куті. А кульмінацією фестивалю стане урочисте закриття головної міської ялинки.
Фестиваль вуличної їжі вже став традиційним для нашого міста, та кожного разу ми намагаємось перевершити себе та здивувати вінничан, – розповіла організаторка фестивалю Світлана Ярова. – Цьогоріч ми проводимо захід в українських традиціях з відповідним оздобленням яток та підтримуємо обряди наших пращурів. Серед наших різноманітних локацій, кожен найде собі свою до смаку.
Також з обіду 11 січня вінничан запрошують прийти на фестиваль “На Поділлі на Різдво” і надихнутися традиційними Різдвяними колядками та щедрівками. Тоді ж на відвідувачів чекатиме караоке-шоу “Зірка на ялинці” та дискотека від кращих DJ та МС міста.
Фото, відео – з архіву Vежі
Ілюстративне фото – 24tv.ua
Дякуємо!
Тепер редактори знають.