Кондитери створили для нашого міста іменний ексклюзивний десерт – торт “Вінниця”

13:28
Автор: Vежа
Become a Patron!

Кондитери “Солодкої мрії” створили для міста іменний ексклюзивний десерт – торт “Вінниця”. У його складі є гречане борошно, волоські горіхи, рожевий шоколад і один з гастросимволів міста – вишня.

Як йдеться на сайті vinnytsia.city, фахівці розробляли рецептуру упродовж майже пів року.

Так, вишня в десерті присутня у кількох варіантах: перетертих сублімованих, а також в’ялених фруктів, що “надають торту легкої нотки пікантності”, та фірмового вишневого мармеладу.

Вказано, що кілька років тому у Вінниці планували організувати конкурс серед кондитерських на створення десерту-візитівки міста. Однак через воєнну агресію реалізувати цю ідею не вдалося. Але ініціативу розробити фірмовий торт для Вінниці підхопила місцева кондитерська “Солодка мрія”.

– Нам хотілося зробити щось унікальне (чого немає принаймні в Україні), з локальними продуктами від вінницьких виробників і з додаванням вишні, бо це гастрономічний символ міста. Вона смакує в безлічі цікавих локальних страв і є у місцевих назвах: річка Вишня, мікрорайон “Вишенька”, садиба Пирогова “Вишня”. І ми також використовуємо вишню в багатьох видах нашої продукції.

В основі торта “Вінниця” – білкові коржі з додаванням гречаного борошна, подрібненого волоського горіха і в’яленої вишні. Крем, яким вони перешаровані, – це ганаш на основі рожевого шоколаду “Рубі” з додаванням сублімованої вишні. Також торт має прошарок вишневого мармеладу. А зверху все оздоблене ганашем на основі чорного шоколаду і кандурину, – цитують Марину Долюк, яка працювала над рецептом торта.

 

Вказано, що гарантійний термін придатності торту «Вінниця» – три доби. При цьому готується торт «Вінниця» також три доби. Цей час потрібен інгредієнтам, щоб настоятись і добре поєднатись. Наприклад, лише стабілізація ганашів триває 24 години.

Ще одна особливість десерту – поєднання кількох різних текстур і структур смаків. Так, упродовж терміну зберігання його смакові якості змінюються – в першу добу він сухіший, наступної і далі просочується, тож смак розкривається уже по-іншому.

Спробувати новинку можна буде з 23 квітня у всіх фірмових магазинах кондитерської. Також іменний вінницький десерт буде доступним для замовлення онлайн.

Фото vinnytsia.city

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.