*Реклама
Кабачкова ікра має чимало шанувальників завдяки своєму приємному смаку, користі та універсальності. Вона здатна бути як самостійною стравою, так і доповненням до інших.
Такий смачний та корисний продукт як кабачкова ікра не обов’язково купувати готовим – його можна легко зробити самостійно.
Так, радимо поціновувачам спробувати рецепт кабачкової ікри з кетчупом – вона готується легко, є корисною та прикрасить ваші зимові вечори яскравим смаком.
Продукт можна просто намазати на хліб, а можна обрати в якості основи для приготування тушкованого м’яса з овочами або супу-пюре – насправді, варіантів може бути чимало!
Тож давайте про все по черзі.
Користь кабачкової ікри та як обрати кабачки
Безсумнівно, кабачкова ікра є не лише смачним, а й дуже корисним продуктом. Так, у ній міститься чимало корисних елементів, мінералів та вітамінів.
Кабачкова ікра дозволена навіть маленьким дітям (з трьох років), позитивно впливає на роботу серця, судин та шлунку. При цьому вона є низькокалорійною, а отже підійде для тих гурманів, які дотримуються дієти.
Головне – правильні продукти для приготування. Обирайте свіжі та якісні овочі – вони мають бути гладенькі (але не надто блискучі), без пошкоджень, не скручені, бажано середнього розміру.
Плодоніжка має бути зеленою, допускається – злегка вологою. Для приготування ікри кабачки потрібно очистити від шкірки, а якщо шкірка тоненька – можна не зчищати.
Кабачкова ікра з кетчупом
Такий смачний класичний рецепт, завдяки якому смак літа можна законсервувати й на зиму, пропонує “Торчин”. Для нього знадобиться й фірмовий кетчуп.
Наприклад, “Лагідний” – він має необхідну м’яку густу текстуру та спеції, що чудово підійдуть для дуету з кабачками (гвоздика, кориця, мускатний горіх, лавровий лист).
Для приготування півтора літра готової продукції знадобиться близько 1,4 кілограма кабачків.
Далі по рецепту: морква (300 г), ріпчаста цибуля (300 г), чотири зубчики часнику, 1/3 склянки олії, 200 грамів кетчупу Торчин «Лагідний», 1,5 ст. л. цукру, по столовій ложці солі та оцту. За бажання можна додати чорний мелений перець.
Коли усі інгредієнти напоготові, починаємо приготування.
Кабачки та цибулю наріжте кубиками, моркву – натріть на великій тертці. Цибулю з морквою потрібно обсмажити до золотистого кольору у товстому сотейнику, а потім додати туди кабачки. Готуйте, періодично помішуючи, поки останні не розм’якнуть.
За тим додайте цукор, сіль, чорний мелений перець і кетчуп – тушкувати на повільному вогні потрібно близько 5 хвилин. Блендером подрібніть ікру з кетчупом до однорідної консистенції, додайте оцет і вимішайте.
Далі поверніть усе на плиту та доведіть до кипіння. Після цього продукт розкладайте по стерилізованих банках – накрийте їх кришками, але поки не герметично.
Банки поставте в каструлю і залийте теплою водою, щоб вона покривала банки десь на 80% (але так, щоб при кипінні вода не потрапляла в банки) і стерилізуйте ікру в банках 15 хвилин з моменту закипання води.
Далі вийміть банки й герметично закрийте кришками. Коли ікра охолоне повністю – перенесіть у прохолодне місце. Кабачкова ікра з кетчупом готова додати вам смакоти у ваші осінні чи зимові вечори!
Зазначимо, що фактично це – класичний рецепт кабачкової ікри з кетчупом, що є універсальним.
Ви можете експериментувати з інгредієнтами, приправами та кетчупами (наприклад, для любителів гостренького радимо кетчуп “Чилі”), але головне – обирайте якісне. Так ви зможете приготувати закуску, що радуватиме вас і ваших близьких у будь-яку пору року.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.