Публікації за датами

  • 29 Травня/ 13:53

    Vinnytsia

    Публікація29.05.1813:53

    Автор:Марина Однорог

    Дорогоцінний віслючий сир для Європи виготовляють на Вінниччині

Ціна одного кілограму віслючого сиру 1760 євро, а літр молока обійдеться у 58 євро. 

Єдина віслюча ферма в Україні успішно існує у селі Заболотне Вінницької області. Тут на території  Заболотненського вищого професійного училища № 31 вже налагоджено виробництво сиру з ослиного молока. На фермі училища утримують 50 осликів (28 ослиць та 12 осликів), десяток малих віслючків, а також кіз і овець.

З молока вінницьких ослиць створюють косметичне мило у Франції

 

Як пише журнал The Ukrainian Farmer, жирність ослиного молока – 11,6%, вище – тільки у лосиного (14%). Після того як сир постоїть два-три місяці в холодильній камері з температурою 1-2 ºС, він твердіє й кристалізується – стає, як пармезан.

У перспективі директора училища Василя Романцова наростити молочне стадо до 50 ослиць. Водночас збільшуватимуть і кількість ослів, адже ці тварини – однолюби.

– Вигоди віслючого молочного бізнесу очевидні: 1 кілограм сиру з віслючого молока коштує 1760 євро, відповідно, 1 літр віслючого молока – 58 євро, – розповів директор училища Василь Романцов.

Чоловік також додав, що коштів на отримання віслюків потребно небагато, особливо, якщо харчі із власного поля.
– Ринок збуту віслючого сиру – Європа, –  уточнив керівник Заболотненського училища.

Окрім віслючого сиру, на базі училища виготовляють ще й козячий.

Фото: The Independent

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

author avatar
Марина Однорог

Дякуємо!

Тепер редактори знають.