Борщ, авторські каші та кус-кус з “богричевим” додатком: у Вінниці відбувся Фестиваль польової кухні імені Тараса Сича. ФОТО

20:23
Автор: В'ячеслав Луцков
Become a Patron!

Сьогодні, у День Конституції, у Вінниці можна було спробувати десятки різних страв, приготованих в рамках сьомого Фестивалю польової кухні імені Тараса Сича.

Пиріжки, солдатські каші, борщ та прохолодне мохіто – лише маленька частинка меню, представленого на фестивалі. Так, можна було тут спробувати й авторську рисово-гречану кашу, і кус-кус з “богричевим” додатком, і овочеве рагу.

 

 

 

 

 

Все це, часом просто неба, а часом заздалегідь, готували представники кількох вінницьких училищ, міського палацу мистецтв “Зоря” (біля якого й відбувався фестиваль) та громадські організації.

Так, засновниця та керівниця громадської організації “Народна територія щастя” Валентина Погребняк, розповіла, що часто готувала для військових страви разом із Тарасом Сичом. Цьогоріч на фестивалі пригощала вінничан та гостей міста борщем “Це вам не щі” і козацькою кашею із рисом, світлою гречкою та овочами.

 

 

 

Скуштувати більшість приготованих на фестивалі смаколиків можна було, придбавши за благодійний внесок (від 100 гривень) фестивальну тарілку. З таким “пропуском” можна було дегустувати більшість перших та других страв без обмежень. На решту “меню” встановлювали окремі ціни.

Неподалік столів, які повнилися смачними стравами, розташували свою локацію, зокрема, вінницькі військові, біля яких усі охочі (а ними, головне, виявились діти) могли ознайомитись з різною навчальною зброєю. Біля них також була локація “Червоного хреста”, які цього дня також переважно розважали дітей.

 

 

 

 

Крім того, увесь фестиваль супроводжували виступи дітей та дорослих, які співали переважно патріотичних пісень.

Загалом сьомий Фестиваль польової кухні імені Тараса Сича, який цьогоріч був присвячений пам’яті загиблих Героїв, відвідали близько сотні учасників. І хоча в якийсь момент фестиваль довелось поставити “на паузу” через повітряну тривогу, охочих скуштувати польових і не тільки страв це не відштовхнуло і дегустація, після майже годинної перерви, продовжилась.

Всі зібрані на фестивалі кошти планують передати для забезпечення потреб ЗСУ (придбання речей, медикаментів, техніки тощо).

Сич Тарас Степанович – кухар 25-го окремого мотопіхотного батальйону Сухопутних військ Збройних Сил України, солдат. У 2014 році добровольцем мобілізований до лав Збройних Сил України. Служив кухарем 25-го батальйону територіальної оборони “Київська Русь” (з листопада 2014 року – 25-го окремого мотопіхотного батальйону Сухопутних військ). З 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Учасник боїв за місто Дебальцеве Донецької області. Позивний “Дід”.
_
13 лютого 2015 року солдат Тарас Сич загинув у районі міста Дебальцеве Донецької області під час мінометного обстрілу внаслідок прямого попадання снаряду в кухарський намет. 27 березня 2015 року похований на Алеї Слави Центрального кладовища міста Вінниця. Нагороджений орденом “За мужність” III ступеня (22.09.2015; посмертно).

Фото Зорини Гаджук

Читайте також: Польова кухня, розмальовані гільзи та тисяча благодійних гривень: у Вінниці стартував фестиваль пам’яті Тараса Сича. ФОТОРЕПОРТАЖ

Читайте також: У Вінниці на Фестивалі польової кухні для військових зібрали понад 45 тисяч гривень. ФОТО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.