Публікації за датами

  • 16 Травня/ 15:10

    Vinnytsia

    Публікація16.05.1715:10

    Автор:Марина Однорог

    Багато кави не буває: на День Європи у Вінниці відбудеться перший «Фестиваль кави»

Кава з ранку і до пізньої ночі, майстер-класи з приготування кави у джезві та крафтового чаю, а також лише найсмачніший «чорний напій»  у місті — все це і не тільки зможуть спробувати вінничани під час «Фестивалю кави» на День Європи.

Вперше найкращі кав’ярні міста зберуться на площі перед міською радою (біля фонтану «Мушля» навпроти готелю «Поділля»), щоб не позмагатися, а дозволити вінничанам насолодитися справжньою та смачною кавою. «Фестиваль кави» у Вінниці відбуватиметься в рамках Дня Європи 20 травня. Організаторами фестивалю виступили відділ торгівлі вінницької міської ради та чотири вінницькі кав’ярні.

Гід для кавоманів: де у центрі Вінниці найкраща «кава з собою». ФОТО, ВІДЕО

Офіційне відкриття фестивалю заплановано на 14.00, але вже з 9-ї ранку всі учасники Дня Європи та гості зможуть насолоджуватися кавою аж до ночі. Окрім кавярні «Чорна кішка — білий кіт» участь у фестивалі візьмуть “Turman coffee house”, “Дім кави” та кав’ярня “Золотий Дукат”

Організатор фестивалю, співвласник мережі турагенцій Мер-Ка-Ба та кавярні “Чорна кішка – Білий кіт Сиверчук Валерій, розповів, що основною родзинкою фестивалю буде великий асортимент української свіжообсмаженої кави.

  • Ми хочемо, щоб вінничани перейшли до споживання якісної кави: з супермаркетів можна купити тільки каву застарілу і пересмажену – до того ж робусту. Ми пропонуємо справжній європейський мейнстрім кав’ярень третьої хвилі: смажимо виключно в Україні, виключно 100% високогірну арабіку і варимо всі напої тільки з зерна максимум місячного обсмаження, – розповів Vежі Валерій Сиверчук.

Валерій також детально пояснив, чим славляться саме ці кавярні, окрім свіжих зерен та 100% арабіки.

  • Окрім цього, в таких кав’ярнях широко використовуються альтернативні способи заварювання кави (без кавомашини) – пуровер, кемекс, харіо, каліта, колд-брю та інші. Саме ці способи дозволяють “розкрити” кавове зерно. У нас в кавярні, наприклад, пють каву як вино або односолодовий віскі – з вказанням місця збирання кави, країни походження, висоти зростання та способу обробки та навіть палярні, в який цю каву обсмажили і коли. Також в кавярнях третьої хвилі не допускається використання сиропів із супермаркету зі штучними складовими. Ми всі сиропи варимо виключно власноруч і тільки з натуральної сировини (м’ята, фінік, кокос, троянда, натуральна ваніль, шоколад, лаванда та ін).

До речі, кава на фестивалі буде за спеціальною ціною: еспресо 15 гривень, а капучино — 18.

Каву на фестивалі можна буде не лише пити, але й «робити»…і не тільки каву. Загалом організатори запланували пять майстер-класів, а саме:

  • майстер-клас із заварювання кави на піску в джезві;
  • майстер-клас із лате-арту;
  • майстер-клас із альтернативного заварювання кави, яке можна потім використовувати навіть вдома;
  • майстер-клас з виготовлення крафтових чаїв;
  • майстер-клас із розпису імбирного печива;

Список майстер-класів поповнюватиметься кожним учасником фестивалю. Всі майстер-класи безкоштовні.

Окрім цього відбудуться презентації солодощів від вінницьких виробників. Серед яких – крафтова майстерня десертів Олександра Сулими, Торгова Марка Примха та Равлик Боб.

Звичайно, це не такий масштабний фестиваль кави, як у Львові, але це перший і важливий крок у «кавовому» житті міста, а для вінничан – хороша можливість відкрити для себе нові смаки кави.

Фото: Світовид, новини Львова, з особистої сторінки Валерія Сиверчука

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

author avatar
Марина Однорог

Дякуємо!

Тепер редактори знають.