-
26 Грудня/ 19:19Головне на Vежі
Публікація26.12.1719:19
Кавово-Різдвяне чудо: як Сан Санич на вінницькому ярмарку отримав коштовну подяку за безкоштовну каву
Пригостивши «безхатька» кавою на піску, Олександр Мельничук став зіркою шоу та отримав за своє добро приємну винагороду.
Ця історія, яку на своїй сторінці у Фейсбук опублікував головний вінницький Дід Мороз Олександр Шемет, менше, ніж через добу набрала більше сотні поширень та більше 300 уподобань, а ще десятки коментарів подяки за добро та смачну каву.
Головний героєм вінницької різдвяної кавової історії добра став Олександр Мельничук, або, як його називають друзі, «Сан Санич». З відкриття Різдвяного ярмарку чоловік працює у ятці №26 разом із Оленою Павловою, яка продає смаколики, приготовані переселенцями.
Прохолодного зимового вечора біля Олександра вже черга із журналістів і кожному він готує свою особливу каву з афродизіаками на піску. Про історію, яка трапилася в п‘ятницю розповідає навіть дещо сором‘язливо та постійно майстерно водить двома джезвами по піску.
- Це було в п‘ятницю вдень. Бачу на площі з‘являються хлопці-дівчата з камерами і мікрофонами, відразу виникло питання: «що знімаємо», бо думаю зараз заставлять руки мити, ревізор якийсь. А вони говорять, що реаліті-шоу роблять, як «Дом-2». Ось хлопчина із Західної України хоче вижити у Вінниці, напік пиріжків і ходить продає їх.
Через 15 хвилин продавець пиріжків підійшов і до Олександра та запропонував придбати пиріжок з побажанням. На що чоловік відповів, що не любить солодкого і запропонував пригостити його кавою, аби той зігрівся та отримав хороший настрій.
-
Він каже “ну давай” і запитує з чим кава. Я кажу «з часником, кавказький рецепт, дуже смачний». Він дуже здивувався – кава з часником для багатьох шок. Пригостили його кавою, він відійшов попив, прийшов через 5 хвилин, каже, що кава дійсно смачна і дякує. Знову пропонував мені пиріжок, я вже взяв, але не читав, що написано на папірці, бо без окулярів був. Мені головне, щоб людині приємно зробити, – розповідає Олександр.
Але на цьому історія не закінчилася. Адже вчора, 25 грудня на територію ярмарки «нахабно» заїхала дорога автівка, а з неї вийшов вже переодягнений «продавець пиріжків» та вручив кавовару дорогий набір для кави по-східному і 10 кілограмів ексклюзивної бразильської арабіки, яку робила людина, що посіла п‘яте місце на Чемпіонаті світу з обсмаження кави. Аргументував такий подарунок чоловік тим, що кава у Сан Санича дійсно дуже смачна і він єдиний пригостив його чимось на цій ярмарці.
Взагалі Олександр часто пригощає друзів кавою, каже, не може брати з них гроші, а ті, хто залишає якісь кошти, віддають їх на допомогу хлопцям в АТО. Каву у джезві чоловік варить із 1988 року.
- Першу чашку кави на піску я зварив саме тоді. Як не дивно, служив в армії, пішов у звільнення, сів у маленькій кав’ярні, розговорилися з хлопцем-бариста і він попросив якийсь раз постояти мене годинку, зварити каву. І от я у формі стояв годину десь каву варив. Через рік з першої стипендії купив собі джезву, – ділиться історією Олександр.
У чоловіка є свої секрети вдалої кави, якими він залюбки ділиться з нами та перевіряє чи правильно ми «томимо» каву.
– В джезві має бути стільки рідини скільки поміщається в одній чашці, наливаємо тільки по згибу. Вода лише некіп’ячена та холодна, щоб пом’якшити можна на кінчику ножа додати солі, або використовувати воду для малюків. Кипіти кава у джезві не має у жодному випадку, якщо вона закипіла, її температура стала 100 градусів, можете взяти і вилити її в унітаз. Температура 92-96 градусів ідеальна для подавання в чашку.
На смак кава від Сан Санича дійсно особлива і смачна, а ще поки кава томиться, на ярмарку відразу чути аромати м’яти, бадьяну та цедри апельсину.
Фото Ольги Мірошниченко
Читайте також:
Ремонтні роботи комунальних служб: де у Вінниці 4 липня тимчасово не буде води чи світла
Дякуємо!
Тепер редактори знають.