З учорашнього вечора ворог атакував Україну 98 БпЛА та ракетами

15:38
Автор: Vежа
Become a Patron!

У ніч на 26 жовтня (із 19:00 25 жовтня) противник атакує Україну ракетами різних типів, ударними БпЛА типу «Shahed» та дронами невстановленого типу. Радіотехнічними військами Повітряних Сил виявили та здійснили супровід 98-ти засобів повітряного нападу противника. ППО працювала й, зокрема, на Вінниччині. 

Як повідомляють Повітряні Сили ЗСУ, виявили:

– 3 балістичних ракет Іскандер-М/KN-23 (із території Криму);
– 2 керованих авіаційних ракет Х-59 (із повітряного простору в Брянської обл.– рф.);
– 2 ракет невстановленого типу (із Бєлгородської обл. –рф.);
– 91 ворожого БпЛА (райони пусків: Курськ, Орел – рф.).

Ракетами ворог вдарив по об’єктах цивільної інфраструктури Сумщини та Дніпра.

Щодо ударних БпЛА, то в результаті протиповітряного бою станом на 12:00 підтверджено збиття 44 ворожих БпЛА у Кіровоградській, Сумській, Чернігівській, Київській, Черкаській, Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій та Курській областях.

Один БпЛА вийшов з повітряного простору в напрямку Білорусі. 44 російських безпілотники локаційно втрачено, ще 1 ворожий БпЛА залишався в повітряному просторі України.

Що відомо?

Ще одна ніч на Кіровоградщині з повітряними тривогами. Обійшлося без наслідків.

Вночі та зранку росіяни здійснили 29 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 62 вибухи. Обстрілів зазнали Сумська, Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Дубов’язівська, Есманьська, Шалигинська громади.

Сили Оборони виявили і знешкодили до десятка російських ударних дронів, які загрожували Києву. В місті не обійшлося без жертв російської атаки. Загинула молода дівчина. В багатоквартирному житловому будинку в Соломʼянському районі було пошкоджено квартири з 17 по 21 поверхи. В одній з квартир на 20-му поверсі виникла пожежа. В цьому помешканні пізніше рятувальники і знайшли тіло загиблої.  Загалом з будинку було евакуйовано понад 100 чоловік. Постраждало 6 осіб (з них 1 госпіталізовано). Дані оперативного зведення оновлюються та уточнюються.

За попередніми даними, на Черкащині знищили 11 “шахедів”. Звернень до екстрених служб про потерпілих чи пошкодження майна не було.

Під час повітряних тривог на Хмельниччині наші сили ППО збили 8 БПЛА типу «Shahed». Внаслідок атаки частково відсутнє світло в 4 населених пунктах Хмельницького району, в тому числі в обласному центрі. Через атаку пошкоджено приміщення готелю та вікна у двох будинках.

Ілюстрація – armyinform.com.ua