У Вінниці працівники соцслужб працюватимуть у кризових кімнатах

16:29
Автор: Vежа
Become a Patron!

До штату Вінницького міського центру соціальних служб додали посади фахівців, які працюватимуть у кризових кімнатах допомоги постраждалим від домашнього насильства.

Як повідомляє Вінницька міська рада, працівники кризових кімнат зустрічатимуть, селитимуть та супроводжуватимуть людей, які постраждали від насильства, та знайшли прихисток у кризових кімнатах.

Вони оснащені всім необхіднім для життя: санвузлом, меблями, необхідними предметами побуту. Вони розраховані на 18 ліжкомісць.

…Вони надають тимчасовий прихисток жінкам та дітям, які зіштовхнулися зі своєю проблемою. Це безпечне місце, де вони можуть ізолюватися від кривдника та знайти допомогу фахівців, – зазначила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

Зазначено, що з початку цього року до кризових кімнат звернулися 29 жінок і 41 дитина.

Важливо, що діти та жінки знаходяться у кризових кімнатах абсолютно анонімно. Адреса цього місця перебування невідома нікому. Тому кризові кімнати абсолютно безпечні та захищені від кривдників. Окрім того, постраждалим там надають соціальні послуги, психологічну та правову допомогу, – додає директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

До кризових кімнат можна звернутися за особистим зверненням, за направленням Вінницького міського центру соціальних служб, уповноваженого підрозділу органу Національної поліції.

Звернутись можна у один з таких способів: 

– 102 – номер екстреного виклику поліції;

– 15-47 – урядова гаряча лінія з протидії домашньому насильству;

– 116 111 або 0 800 500 225 – Національна гаряча лінія для дітей та молоді;

– 116 123 або 0 800 500 335 – Національна гаряча лінія із запобігання домашньому насильству;

– 0432 67 04 60 – Вінницький міський центр соціальних служб;

– 098 900 15 60 – Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства).

Ілюстрація – bahmut.in.ua

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.