Мобільний інтернет без кордонів: як підготуватися до подорожі

15:25
Автор: admin
Become a Patron!

Реклама

Подорожуєте новою країною і забули слово іноземною мовою? Потрібен маршрут до найближчої залізничної станції у новому місті? Всі відповіді вже є у вашому смартфоні та доступні, якщо ви подбали про мобільний інтернет за кордоном. Давайте разом розберемося, що потрібно, щоб телефон був готовий до роботи навіть за кордоном.

Як працює роумінг?

Оператори мобільного зв’язку використовують спеціальні вежі, що розповсюджують сигнал на певну територію. При виїзді з країни абоненти покидають зону такого покриття. Щоб пристрій зміг знайти та використовувати сигнал партнерської мережі, компанії укладають між собою партнерські угоди. Таким чином між пристроєм абонента і домашньою мережею з’являється посередник, тому і вартість кожного мегабайта даних збільшується. Та оператори намагаються робити все можливе, щоб покращувати умови та робити послуги доступнішими.

Звичайно, можна скористатися альтернативою — шукати точки WI-FI доступу, переставляти картку місцевої мобільної компанії. Та все це — час, додаткові витрати та клопоти. Тож ми пропонуємо піти простішим шляхом та детально вивчити всі доступні тарифи оператора на мобільний інтернет в роумінгу.

Пропозиції від Київстар, якими варто скористатися

Перш за все, слід перевірити які технології зв’язку підтримує пристрій та SIM-карта. Деякі країни припинили використання 2G та 3G і передача мобільних даних відбувається за стандартом 4G. Варто також увімкнути автоматичний пошук сигналу в налаштуваннях, щоб реєстрація в мережі відбувалася автоматично і не потребувала додаткових дій від користувача.AD_4nXcDzsFOxOgPjzjkvkQir7Yeaher9lHrX5UteVgUHd_eMfqk-2N5vLQTAp4mkRp9YcvJvTTWdYw5lin1DZCNX8LmYOeFK4Fi6C8VcYcVovow2GKSKdRKr74TjhXgCw9xNXbkckWG2a92m6sG38X2UWg-TkPx?key=rUksCsVvKgAVd1GTMQN8PQ

Коли технічні питання вирішені, можна перейти до питань оптимізації бюджету. Залежно від того, на скільки активним буде використання інтернету, слід обрати один з тарифів:

  • Базовий. Плата за передачу даних відбувається безпосередньо при використанні й передбачає купівлю пакета на 200 МБ, який діятиме до кінця поточної доби за київським часом.
  • Ідеальний роумінг. Передбачає 2 тарифні зони в 135 країнах світу. А вартість 1 МБ інтернету становить 10 або 20 копійок та визначається територією перебування. В 11 офіційних версіях додатків діє безлім на трафік. Це Telegram, Facebook messenger, Viber, WhatsApp, Booking, AirBnB, Skyscanner, Tickets.ua, Google Maps, Apple Maps, Мій Київстар, Helsi. Таким чином можна вільно спілкуватися текстовими повідомленнями, здійснювати голосові дзвінки, шукати квитки та житло, переглядати карти без навігації, керувати своїм балансом на мобільному та підключати нові послуги.
  • Роумінг як вдома. Пропонує будь-яку кількість пакетів даних об’ємом на 1 ГБ, 2 ГБ, 5 ГБ, 10 ГБ. Діяти вони будуть на території 28 країн: Німеччина, Польща, Чехія, Румунія, Нідерланди, Словаччина, Угорщина, Франція, Австрія, Італія, Молдова, Бельгія, Іспанія, Велика Британія, Болгарія, Литва, Ірландія, Словенія, Швеція, Данія, Португалія, Латвія, Хорватія, Естонія, Фінляндія за виключенням Аландських островів, Люксембург, Греція та Мальта.