Вночі над Україною знищили 36 ворожих безпілотників

12:39
Автор: Vежа
Become a Patron!

У ніч на 25 жовтня (із 23:00 24 жовтня) противник атакував 63 ударними БпЛА типу «Shahed» та безпілотниками невстановленого типу із напрямків Орел, Курськ, Приморсько-Ахтарськ – рф.

Як повідомляють Повітряні Сили ЗСУ, станом на 10:00 підтверджено збиття 36 ворожих БпЛА в Одеській, Київській, Миколаївській, Дніпропетровській, Вінницькій, Кіровоградській, Житомирській, Хмельницькій, Черкаській, Львівській, Рівненській та Полтавській областях. Більшість ворожих БпЛА збито на Одещині та Київщині.

Крім того, 16 російських безпілотників локаційно втрачено. Інформація уточнюється та оновлюється.

Що відомо?

Вночі ворог вкотре атакував Київщину БпЛА. Тривога оголошувалася двічі та тривала більше 4 годин. В регіоні працювали сили ППО. Ворожі цілі знищено. Влучань в об’єкти критичної чи житлової інфраструктури не зафіксовано. Постраждалих серед населення немає. 

В одному з районів області внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей сталася пожежа трав’яного настилу. Загорання оперативно ліквідовано. В іншому районі уламки ворожого БпЛА пошкодили ЛЕП та призвели до загорання сухостою. Пожежа ліквідована.

Силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено чотири БпЛА типу «Shahed 131/136».

Вночі на Дніпропетровщині знищили ворожий шахед.

На Хмельниччині під час сигналу «Повітряна тривога» збито 8 ворожих БПЛА типу «Shahed». Внаслідок атаки, пошкоджено житловий багатоквартирний будинок. Пожежу ліквідовано силами ДСНС. Триває робота з розбирання конструкцій. Також пошкоджено дах готелю та нежитлове приміщення. Крім того, вибуховою хвилею пошкоджено вікна в одній із бібліотек області. Одна особа отримала незначні ушкодження.

На Черкащині під час останньої тривоги оборонці знищили в небі над областю 4 “шахеди”. Минулось без наслідків.

Уночі 25 жовтня під час повітряної тривоги, яка тривала з 02:27 по 04:13, на територію Львівської області залетіли чотири ворожі ударні безпілотники. Жертв та постраждалих нема.

На Рівненщині збили ворожу ціль.

Фото uatv