За дев’ять місяців у Вінниці сталися 1420 ДТП

9:21
Автор: Vежа
Become a Patron!

За дев’ять місяців у Вінниці сталося 1420 дорожньо-транспортних пригод, з яких 9% з постраждалими. Всього по адмінпорушеннях склали близько 85,5 тисячі матеріалів.

Як повідомляє Вінницька міська рада, про результати роботи відзвітував Олександр Гаркавюк – заступник начальника управління патрульної поліції у Вінницькій області Департаменту патрульної поліції.

За його словами, всього по адмінпорушеннях склали близько 85,5 тисячі матеріалів. За ними винесли постанови у вигляді штрафних санкцій на суму 33,4 мільйона гривень. Для порівняння торік стягнули 28,5 мільйона гривень. Зокрема, чимало адміністративних постанов винесли водіям, які сіли за кермо у стані сп’яніння – наркотичного, алкогольного чи під дією лікарських препаратів. Таких випадків зафіксували 1129 (проти 1254 торік).

Крім того, інспектори фіксували чимало випадків порушення швидкісного режиму на дорогах. Щодо цього винесли майже 31 тисячу постанов на загальну суму штрафів у 12,2 мільйона гривень.

Загалом за дев’ять місяців у Вінниці сталося 1420 дорожньо-транспортних пригод, з яких 9% з постраждалими. 327 водіїв-порушників на Вінниччині намагалися уникнути покарання, залишивши місце події. Переважну більшість із них вдалося оперативно розшукати. Відсоток розкриття становить 91,7.

Також за звітний період вінницькі патрульні по гарячих слідах встановили та затримали осіб, причетних до 374 злочинів, серед яких: хуліганство – 85; грабежі – 4; крадіжки – 23; тілесні ушкодження – 17; незаконне поводження зі зброєю – 23; наркозлочини – 123; підробка документів – 40; знищення або підробка вузлів агрегатів – 3.

Ілюстрація – ВМР