Батькам полеглого воїна Геннадія Керничного вручили відзнаку «За заслуги перед Вінниччиною»

16:31
Автор: Vежа
Become a Patron!

Батькам полеглого воїна Геннадія Керничного вручили найвищу відзнаку області «За заслуги перед Вінниччиною», яку мав отримати захисник “Вікінг”.

Як йдеться на сайті Вінницької облради та на сторінці очільника обласної ради Вячеслава Соколового, йдеться про сержанта ССО ЗСУ, який загинув 23 вересня 2024 року, захищаючи Батьківщину.

 

 

– Геннадій мав отримати нагороду в серпні – на День Незалежності України на урочистій сесії обласної Ради. Не приїхав, бо був на фронті. Свого часу він відмовився від участі в «Іграх нескорених», бо не міг залишити побратимів, коли ворог пішов на штурм Харкова, – йдеться в повідомленні.

Так, Геннадій став на захист України у 17 років – пішов в АТО. У 2019 році був важко поранений і втратив частину ноги. Після лікування та реабілітації, він, будучи на протезі, повернувся до війська.

При цьому Геннадій Керничний був удостоєний багатьох нагород: орденами «За мужність» ІІ та ІІІ ступенів, «За військову службу Україні», «За пролиту кров в боях за Україну», «За взірцевість» ІІ та ІІІ ступенів, «Іду на ВИ» І ступеня, «За воїнську доблесть», «Воля і мужність», «За оборону рідної держави», «Учасник АТО», «Учасник ООС», «За оборону Мар’їнки», відзнака командувача ОТУ «Південь», нагородна зброя Glock 17.

– Геннадій прожив 27 років. І став легендою. Ще за життя про Воїна складали пісні. Нині – про нього знімають фільм. …Сьогодні я вручав нагороду Людмилі Олександрівні й Руслану Васильовичу Керничним – людям, які виростили та виховали свого сина мужнім патріотом, незламним захисником Батьківщини, – сказав голова обласної Ради Вячеслав Соколовий після зустрічі з рідними Геннадія Керничного.

Зазначено також, що Барська громада ініціювала петицію до Президента з проханням присвоїти полеглому звання “Героя України”.

Фото зі сторінки Вячеслава Соколового 

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.