Віктор Ляшко звільнив керівника НДІ реабілітації осіб з інвалідністю ВНМУ

14:12
Автор: Vежа
Become a Patron!

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко звільнив керівника Науково-дослідного інституту реабілітації осіб з інвалідністю ВНМУ імені М.І. Пирогова – Віктора Шевчука.

Як йдеться на сторінці Міністра, це пов’язано зі скандальною роботою медико-соціальних експертних комісій.

Так, Ляшко підтримує рішення РНБО, яке передбачає ліквідацію медико-соціальних експертних комісій з 31 грудня 2024 року та повну цифровізацію проходження всіх етапів.

З його слів, торік МОЗ розпочало перевірку обґрунтованості рішень МСЕК про встановлення інвалідності чоловікам у віці від 18 до 60 років, що були прийняті у період дії воєнного стану. Загалом були переглянуті понад 90 тисяч справ. Крім того, разом з правоохоронними органами було опрацьовано майже 19 тисяч медико-експертних справ.

Разом з тим, отримані результати Міністр не вважає достатніми.

– Законодавство чітко регулює, які інституції мають регулярно проводити перевірку обґрунтованості рішень, прийнятих комісіями на всіх рівнях, і в разі необхідності скасовувати їх, аналізувати випадки необґрунтованих рішень, розглядати оскарження, працювати над удосконаленням процесу.

Очевидно, що ці функції виконувались неналежно. Тому прийняті відповідні кадрові рішення — звільнено керівників Центральної медико-соціальної експертної комісії МОЗ України, Українського державного науково-дослідного інституту медико-соціальних проблем інвалідності МОЗ, Науково-дослідного інституту реабілітації осіб з інвалідністю Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова та працівників Міністерства охорони здоров’я України, які відповідали за цей напрям, – зазначає Ляшко.

Фото Судово-юридична газета

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.