Над Україною вночі збили 59 ворожих безпілотників

11:31
Автор: Vежа
Become a Patron!

У ніч на 21 жовтня (із 20:00 20 жовтня) противник атакує Україну ракетами різних типів, ударними БпЛА типу «Shahed» та дронами невстановленого типу. Підтверджене збиття 59 ворожих БпЛА. Зокрема, ППО працювала й на Вінниччині.

Як повідомляють Повітряні Сили ЗСУ, станом на 9:30 радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 119 засобів повітряного нападу противника:

– 1 балістична ракета Іскандер-М/KN-23 (із території Криму);
– 1 керована авіаційна ракета Х-35 (із повітряного простору в акваторії Чорного моря);
– 1 керована авіаційна ракета Х-31П (із повітряного простору в акваторії Чорного моря);
– 116 ворожих БпЛА (райони пусків: Курськ, Орел, Приморсько-Ахтарськ – рф.).

Станом на 9:30 є підтвердження про збиття 59 ворожих БпЛА в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Вінницькій, Хмельницькій, Житомирській, Київській, Сумській, Кіровоградській, Черкаській, Чернігівській, Полтавській областях.

Крім того, 45 російських безпілотників – локаційно втрачено. До 10-ти ворожих БпЛА станом на 9:30 були в повітряному просторі України. Є декілька влучань БпЛА по цивільній інфраструктурі України. Бойова робота тривала. Інформація оновлюється.

Що відомо?

На Одещині внаслідок вечірньої ракетної атаки на припортову інфраструктуру виникла пожежа. На щастя, постраждалих та загиблих немає. Також через падіння уламків ракет в Одеському районі сталося загоряння сухої трави та закинутої будівлі, постраждалих немає. Пожежі оперативно ліквідували рятувальники. Після ракетної атаки росіяни завдали удару безпілотниками, які були знищені силами протиповітряної оборони.

Силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено три БпЛА типу «Shahed 131/136». Також уночі, 21 жовтня, о 02:40 під ворожими артилерійськими обстрілами перебувала акваторія Очаківської громади. Постраждалих немає.

На Херсонщині російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, зокрема пошкоджено 2 багатоповерхівки та 23 приватні будинки. Також окупанти понівечили господарчу споруду та приватні автомобілі. Через російську агресію 2 людини дістали поранення. Сили протиповітряної оборони знищили над територією області 1 ударний безпілотник типу “Shahed-131/136”.

На Хмельниччині під час сигналу «Повітряна тривога» сили ППО знищили 2 БпЛА. Звернень щодо травмованих, загиблих та пошкодження майна не надходило.

Вночі ворог масовано атакував Київщину ударними дронами. В області працювали сили ППО. Ворожі цілі знищено. Влучань в об’єкти критичної та житлової інфраструктури не допущено. Постраждалих серед населення немає. Внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей в одному з населених пунктів пошкоджена покрівля багатоповерхового житлового будинку, вибиті вікна та часткове руйнування однієї з квартир. Також вибиті вікна ще в одному багатоповерховому будинку та пошкоджено три автомобілі. Крім того, пошкоджено один приватний будинок та гараж. Сталося також загоряння на полі. Також сталася пожежа на одному з ринків.

Вночі, 21 жовтня у небі над Сумщиною зенітники знищили 4 ворожих БпЛА типу “Шахед”. Так, росіяни нанесли авіаційний удар по критичній інфраструктурі Роменського району. Внаслідок ворожої атаки кілька населених пунктів було знеструмлено. Зранку ворог знову здійснив масований авіаційний удар по місту Суми. росіяни спрямували “Шахеди” на житловий сектор і об’єкти критичної інфраструктури обласного центру. Наслідки ворожої атаки уточнюються.

На Черкащині збили ще 6 ворожих БпЛА.

На Чернігівщині минулої доби росіяни атакували Новгород-Сіверщину. Окупанти з дрона обстріляли домівки людей – пошкоджені будинки та господарські споруди. Без жертв.

Фото – телеграм-канал Чернігівської ОВА