Стало відомо про загибель дев’ятьох захисників з Вінниччини

16:26
Автор: Юлія Плахтій
Become a Patron!

Протягом останніх кількох днів стало відомо про загибель дев’ятьох захисників з Вінниччини: Бурлаченка Максима Петровича, Зікунова Олександра Геннадійовича, Рибчинського Віталія Володимировича, Соболевського Олександра Павловича, Калінчука Олексія Андрійовича, Ваколюка Тараса Сергійовича, Сухого Петра Сигізмундовича, Короля Віталія Васильовича та Лавренишина Віталія.

16 листопада 2023 року поблизу села Новопрокопівка Пологівського району Запорізької області загинув Бурлаченко Максим Петрович з Вінниці. Воїн захищав Україну на південно-східному напрямку. Рідні довгий час плекали надію побачити його живим, але дива не сталося – життя Максима обірвалося у 40 років.

11 вересня під час виконання бойового завдання на Харківщині загинув солдат Зікунов Олександр Геннадійович, 1993 р.н., житель с. Митки Барської громади.

18 вересня в результаті дронової ворожої атаки зазнав поранення, наслідки якого призвели до смерті, 42-річний Рибчинський Віталій Володимирович з Вінниці. Життя воїна обірвалося 4 жовтня. Відомо, що чоловік боронив Батьківщину на східному напрямку війни, був старшим стрільцем.

10 жовтня при виконанні бойового завдання на східному напрямку загинув 36-річний Соболевський Олександр Павлович з Вінниці. Служив оператором-радіотелефоністом в одній з механізованих бригад.

15 жовтня загинув Калінчук Олексій Андрійович 06.12.2002 року народження, з села Шепіївка Іванівської громади.

16 жовтня під час виконання бойових завдань, пов’язаних із захистом Батьківщини, в Курській області російської федерації загинув 35-річний Ваколюк Тарас Сергійович з с. Черемошне Погребищенської громади. Солдат був водієм відділення забезпечення мінометного взводу. 13 березня 1989 р.н.

17 жовтня у Війтівецьку громаду «на щиті» повернувся воїн ЗСУ Сухий Петро Сигізмундович з села Сулківка.

18 жовтня внаслідок мінно-вибухової травми, несумісної із життям, виконуючи бойове завдання на Донеччині загинув Король Віталій Васильович. Відомо, що воїн – з села Бирлівка Бершадської громади.

На війні загинув Лавренишин Віталій 1989 року народження з с.Черепашинці. До війська Віталія мобілізували у липні 2024 року. Впродовж останнього місяця із військовослужбовцем не було зв’язку, рідні до останнього сподівалися на диво. Очікували на свого захисника та на поповнення родини. Але дива не сталося.

Вічна пам’ять загиблим Героям! Співчуття рідним та близьким…

Ілюстрація – univer.km.ua