На Вінниччині правоохоронці заблокували корупційну схему з встановлення фейкових діагнозів

17:49
Автор: Юлія Плахтій
Become a Patron!

На Вінниччині правоохоронці заблокували корупційну схему, де фігуранти підробляли діагнози для визнання непридатними до служби. 

Як повідомляє Головне управління Нацполіції у Вінницькій області, 16 жовтня слідчі затримали фігурантів під час отримання ними чергової частини неправомірної вигоди.

Встановлено, що у Могилів-Подільському місцева адвокатка підшукувала військових, які хотіли уникнути подальшого проходження військової служби. Також вона залучила завідувача одного з відділень лікарні, члена військово-лікарської комісії.

 

За гроші зловмисники обіцяли «клієнтам» внести неправдиві відомості до медичної документації про фіктивні діагнози. Вартість своїх «послуг» оцінили у 6 тисяч доларів.

Під час у службовому кабінеті лікарні та за місцем здійснення адвокатської діяльності поліцейські вилучили гроші, отримані злочинним шляхом, медичні документи з ознаками підробки, мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами незаконної діяльності.

Затриманим повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Фігурантам загрожує до десяти років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з конфіскацією майна.

Суд обрав фігурантам запобіжний захід тримання під вартою з правом внесення застави.

Документування кримінального правопорушення здійснювали слідчі слідчого управління, оперативний супровід надавали співробітники УСБУ у Вінницькій області, процесуальне керівництво забезпечує Вінницька обласна прокуратура.

Фото – з сайту поліції Вінниччини