У Вінниці розпочали кампанію з озеленення 20 вулиць міста

17:09
Автор: Vежа
Become a Patron!

У Вінниці розпочали кампанію з озеленення 20 вулиць міста. Загалом цього року планують висадити понад 200 дерев. 

Як зазначено на сайті Вінницької міськради, кампанію з озеленення міста розпочали 3 жовтня.

 

Так, дерева вже висаджували, зокрема, на вулицях Соборна, Замостянська, Порика, а також в сквері Пирогова та на Майдані Незалежності. Триватиме висадка протягом жовтня-листопада, залежно від того, як дозволятимуть погодні умови.

– Ми плануємо висадку протягом жовтня місяця, але якщо будуть затяжні дощі – продовжити цю роботу можна без проблем і в листопаді. Загалом посадка може проводитися до промерзання ґрунту, яке, зазвичай, відбувається в грудні, – розповідає директорка міського комунального підприємства “Вінницязеленбуд” Тетяна Прибиш.

При цьому цього року в місті здійснюється виключно “підсаджування” дерев. Тобто нові дерева висаджуються на місці тих, які були знесені через вік, хворобу чи пошкодження.

Нові дерева висадять на вулицях: Театральна, Соборна, Порика, Левка Лук’яненка, Пирогова, Київська, Магістратська, Замостянська, Грушевського, Брацлавська, Гоголя, Келецька, Архітектора Артинова, а також на проспекті Космонавтів, Немирівському шосе, Хмельницькому шосе, проспекті Юності, на підходах до Центрального парку та центрального мосту, на Майдані Незалежності тощо.

 

На цих локаціях планують висадити сакури, вербу, в’язи, клени (Файєрвью, Норвезький, Емеральд Куід, Дедорах, сріблястий), липи широколисті, платани та катальпи.

– …Самі саджанці, які ми висаджуємо, також мають відповідати певним вимогам. Зокрема, вони мають приживлюваність 99%. Це саджанці, яким 10 років, а висота штамба – 2,0-2,2 метра. Усі вони мають уже добре сформовану кореневу систему, крім того, щоб не пошкодити корінь, усі дерева поміщені в спеціальний контейнер. Крім того, ми домовились з постачальником, що якщо на весну якесь дерево “не прокинеться”, постачальник замінить його своїм коштом, – каже Тетяна Прибиш.

Фото ВМР

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.