® Найкраща міцелярна вода: якісне очищення та додатковий догляд за шкірою

15:51
Автор: Vежа
Become a Patron!

Реклама

Найкраща міцелярна вода делікатно очищає, дбайливо видаляє забруднення й декоративну косметику, а також має різні корисні можливості. Наприклад, зменшує глибину зморщок, чинить антибактеріальну та протизапальну дію, усуває тьмяність, розгладжує рельєф, підтримує нормальний водний баланс.

Саме таку продукцію ви можете замовити з доставленням, перейшовши за посиланням https://makeup.com.ua/ua/categorys/223763/ на сайт мультирегіонального інтернет-магазину MAKEUP.

Принцип і особливості дії

У 1913 році хімік Джеймс Вільям Мак-Бен на підставі досліджень, проведених ним у Бристольському університеті, описав властивості міцел. Деякі вчені піддали сумніву запропоновані ним ідеї й навіть різко розкритикували їх. Але виявилися не праві. Згодом на основі таких частинок почали виготовляти спеціальні розчини, які готували покриви до нанесення лікувальних мазей.

У 90-ті, завдяки розробленням французьких дерматологів, міцелярна вода була визнана одним із найкращих засобів для очищення шкіри обличчя. Новинка виявилася дієвим продуктом, який не забиває пори, не спричиняє свербіння та подразнення, не порушує природних процесів і підходить для чутливої шкіри.

Поширення міцелярна вода набула на початку 2000-х. Сьогодні вона посідає перші позиції в рейтингах найкращих продуктів для м’якого, але ефективного очищення шкіри обличчя. Принцип дії цього засобу полягає в тому, що його молекули притягують і розчиняють піт, жир і забруднення. Такі особливі можливості пояснюються їхньою двосторонньою структурою. Гідрофобний хвіст наче губка вбирає забруднення та залишки декоративної косметики, а гідрофільна голівка забезпечує розчинення приєднаних частинок.

Найкраща міцелярна вода наділена такими перевагами:

• забезпечує делікатне очищення без тертя і механічних пошкоджень;
• видаляє декоративну косметику в області повік і губ;
• пройшла дерматологічне та офтальмологічне тестування;
• підходить тим, хто носить контактні лінзи;
• не викликає алергічних реакцій;
• підтримує нормальний водний баланс;
• може використовуватися кілька разів протягом одного дня;
• справляється з видаленням щільного, стійкого гриму.

Особливості рецептури

У формули входять олії аргани, граната, солодкого мигдалю, жожоба, аргінін, екстракти кінського каштана, алое, морських водоростей, фруктові кислоти, квіткові гідролати. У засобах для жирної шкіри додаткове відлущування і матування забезпечують саліцилова кислота і сполуки цинку. Обираючи такий продукт, слід розуміти, що навіть найкраща міцелярна вода не чинить значного терапевтичного впливу і не замінює тоніки, креми та сироватки. Це насамперед ефективний засіб для очищення і демакіяжу, який можна використовувати щодня.

На початку списку інгредієнтів завжди розташовуються речовини з таких основних груп:

• Кокоглюкозид, лаурилглюкозид, полісорбат. Отримані в результаті перероблення глюкози та натуральних олій – кокосової, пальмової, оливкової. Такі текстури швидко розчиняють забруднення і добре підходять для жирних і комбінованих покривів.
• Полоксамери. Безпечні речовини синтетичного походження, які відмінно поєднуються з іншими інгредієнтами. Найкращий варіант для чутливих покривів, оскільки міцелярна вода на основі полоксамерів добре переноситься навіть схильною до алергічних реакцій шкірою. Ризик виникнення алергічних реакцій значно нижчий, ніж у продуктів з першої групи.
• Емульгатори. Поліетиленгліколь і бутиленгліколь використовуються досить часто і входять до складу продуктів з різних цінових категорій.

Правила застосування

Стандартна схема передбачає нанесення невеликої кількості засобу на ватний диск. Протираємо покриви легкими рухами, без натискання й розтягування шкіри.  Для видалення туші з вій прикладаємо ватний диск на 30-40 секунд. Не всі засоби підходять для демакіяжу області повік і губ. З видаленням легкого денного макіяжу впораються будь-які текстури. Але для розчинення щільного шару гриму й водостійкої косметики краще підійде двофазна міцелярна вода.

Постійною темою для обговорення на профільних сайтах і форумах вже не один рік залишається необхідність змивання.

Зазвичай дерматологи та косметологи рекомендують керуватися власними відчуттями. Якщо ви використовуєте такий засіб у дорожніх умовах, вибирайте текстури для чутливих покривів, які за рекомендацією виробника можна не змивати. Але в будь-якому разі, етап очищення завершується нанесенням тоніка.